Ingyenes kézbesítés
16000 Ft feletti megrendelés esetén

Legyen Ön is tagja klubunknak,
amelyben számos előnyben részesül.

  • Mindig friss információk
  • Rendkívüli kedvezmények
  • Kedvezmények partnereinknél
  • Kávéról szóló könyvek
REGISZTRÁCIÓ

Coffeein cikkek (24 cikk)

Ebben a részben sok érdekességről olvashat a kávéval és fogyasztásával kapcsolatban.

Kávépörkölés-hogyan pörkölik a kávét?

Bár a kávéval közös utam 2011-ben kezdődött, az első, kicsi, fél kilós pörkölőmet csak 2013-ban sikerült megvennem. Az akkori tapasztalatomnak megfelelően az első próbálkozásom katasztrofálisan végződött, legalábbis, ami a pörkölés végeredményét illeti. Mindennek ellenére ekkor vált szenvedélyemmé…

Eszpresszó – hogyan kell beállítani a kávédarálót az eszpresszó kávé elkészítéséhez

Akár hiszi, akár nem, a kávédaráló az egyik legfontosabb láncszem az eszpresszó kávé elkészítésekor. Az ital minősége attól fog függni, hogy Ön hogyan állítja be a kávédarálót és az őrlés finomságát. Míg a kávéfőző gyárilag be van állítva optimális értékekre, a kávédaráló beállításán folyamatosan…

Új trendek a kávé feldolgozásában – ellenőrzött fermentáció

Pár évvel ezelőtt egy cuppingon arról beszélgettünk a kávépörkölő kollégákkal, hogy meddig mehet el a harmadik kávé hullám. Meddig lehet fejleszteni és jobbá tenni a farmer és fogyasztó közti láncot? Egy régebbi cikkünkben olvashatnak az összes tényezőről, amelyek befolyásolják a kávé végleges ízét…

Milyen kávé passzol kávéfőzőjéhez és az ízléséhez?

„Nem akarok savanyú kávét.” A leggyakoribb kérés ill. feltétel az Önök leveleiben, hogy a kávé ne legyen savanyú. Igen, ha a kávé íze savanyú és fanyar, mint a citrom, az nem jó. Azonban tudatosítanunk kell, hogy a kávé a kávé cseresznye magja, tehát ez gyümölcs. A kávé édes, úgymint a gyümölcs, de…

Az eszpresszó kávé – története és alapvető információk róla

A kávéval eltöltött éveink után még mindig csodálattal figyeljük a kávéfőző karjából kiömlő sűrű, barna kávét. Hihetetlenül lenyűgöző és varázslatos. Eszpresszó. Az eszpresszó kávé történelmének nyomában Amint az emberek rájöttek arra, hogy nagyobb nyomás alatt erősebb ízű kávét kapnak, elkezdték…

A kávé extrakciója alternatív elkészítési módszereknél

A kávékészítés ,,alternatív módszerei” elnevezés kissé félrevezető, mivel ezek az „eszpresszó” kávé alternatívái, ám ezeket a módszereket az eszpresszó kávéfőzőgép feltalálása előtt hozták létre. Ezek a kávéfőzők megfizethetőbbek, mint a drága eszpresszó felszerelés, és a kávé készítése velük…

Minden, amit a kávé őrlésről tudnunk kell – hogyan őröljük helyesen a szemes kávét?

Régebben már írtunk arról, hogy miért nem árulunk őrölt kávét. Ha Ön kávékedvelő, és eljutott ahhoz a fontos lépéshez, hogy beszerzett egy kávédarálót, akkor valószínűleg felmerült Önben néhány kérdés ezzel kapcsolatban. Például, hogyan kell szemes kávét őrölni a különböző elkészítési módszereknél.…

6 mítosz és tény a kávéról

1. Fontos a kávé friss pörkölése - tény A frissen pörkölt kávé az egyik legfontosabb tényező a kávéital minőségénél. Rendelkezhet Ön 90 + pontot elért speciality grade kávéval, de ha már 6 hónap eltelt a pörkölés óta, akkor csak egy üres ízű fekete vizet várhat el a kávétól. Ezért érdemes csak…

Instant, őrölt vagy szemes kávé?

  Manapság a rohanó hétköznapokat szinte lehetetlen kibírni koffein nélkül. A leggyakoribb koffein forrás az emberek számára a kávé, melynek erőssége fajtánként eltérő lehet. Előfordul olyan is, hogy beérjük az instant kávékkal, ha esetleg nincs más opció, de azok nem nyújtanak olyan élénkítő…

Arabica kávéfajták

Az arabica kávé sokak számára ismerős kifejezés lehet: nem véletlenül, hiszen manapság nagyon divatos kávéfajtáról van szó. A világ összes kávétermelésének közel 75%-kát az arabica kávé teszi ki. Felvetődhet bennünk a kérdés: mégis minek köszönhető a népszerűsége? Amit mindenképp tudni érdemes…

Mindent a kézműves kávéról

Egyre nagyobb divattá vált, hogy kézműves jelzővel lássák el az egyes termékeket, ételeket. Többek között a kézműves kávé kifejezéssel is sokkal gyakrabban találkozhatunk a mindennapok során, ha kicsit jobban odafigyelünk rá. Hol kezdődik a kézműves kávé? Természetesen nagyon könnyű bármilyen…

A kávézás és a dohányzás kapcsolata

Akár saját magunk is tapasztalhattuk, de ha nem, környezetünkben valószínűleg találkoztunk már olyannal, akinek a kávézáshoz egyidejűleg hozzátartozik a dohányzás is. Bizonyára felmerült már az a kérdés is, hogy miért függhet össze ez a két dolog egymással, miért jár sokszor egyik a másikkal…