Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Legyen Ön is tagja klubunknak,
amelyben számos előnyben részesül.

  • Mindig friss információk
  • Rendkívüli kedvezmények
  • Kedvezmények partnereinknél
  • Kávéról szóló könyvek
REGISZTRÁCIÓ

Coffeein cikkek (14 cikk)

Ebben a részben sok érdekességről olvashat a kávéval és fogyasztásával kapcsolatban.

Mindent a kézműves kávéról

Egyre nagyobb divattá vált, hogy kézműves jelzővel lássák el az egyes termékeket, ételeket. Többek között a kézműves kávé kifejezéssel is sokkal gyakrabban találkozhatunk a mindennapok során, ha kicsit jobban odafigyelünk rá. Hol kezdődik a kézműves kávé? Természetesen nagyon könnyű bármilyen…

A kávézás és a dohányzás kapcsolata

Akár saját magunk is tapasztalhattuk, de ha nem, környezetünkben valószínűleg találkoztunk már olyannal, akinek a kávézáshoz egyidejűleg hozzátartozik a dohányzás is. Bizonyára felmerült már az a kérdés is, hogy miért függhet össze ez a két dolog egymással, miért jár sokszor egyik a másikkal…

Barista kellékek

Ki az a barista? Manapság már nagyon könnyen bánnak az emberek a barista kifejezéssel, hiszen bárkire ráakasztják, aki a pultban kiszolgálja őket, vagy meg tud főzni egy kávét. A valóság ettől elég messze van: nem csak tökéletes külsejű és ízű kávét kell főzniük, de tudniuk kell bánni a barista…

A kávécserje eredete és fajtái

A kávécserje, Afrikában őshonos, fásszárú, kétszikű növény, mely növénytanilag a Rubiaceace család egyik nemzetségéhez tartozik. A növény fejlődése számára a trópusi és szubtrópusi övezet a legkedvezőbb, talajigénye az ásványi anyagokban és más tápanyagokban gazdag alkáli, vulkáni talaj. A…

Mit teszünk a kávéink minősége érdekében?

  1. A zöld kávé kiválasztása Az első és legfontosabb lépés a szemes kávé kiválasztása, melyet pörkölésre és eladásra szánunk. Ez az egyik kedvenc tevékenységünk, mivel sok kávét megkóstolunk, és sok új érdekes ízzel találkozunk. A beszállítók 200 grammos, kisméretű, zöld kávémintákat küldenek…

Kávéval kezdjük

Ez a cikk azoknak az embereknek szól, akik szeretik a kávét, de különböző okokból nem tudják élvezni otthonukban, így vagy instant, vagy őrölt kávét vásárolnak. Ha úgy döntött, hogy eljött az ideje, hogy frissen pörkölt kávét szeretne inni otthonában, előfordulhat, hogy már feltette magának az első…

A kávé fogyasztás árthat–e az egészségünknek?

Ön mitől ébred fel reggelente? Reggeli tusolástól, bőséges reggelitől vagy egy csésze illatos és friss kávétól? Lehet, Ön is kávéval kezdi a reggelt, hogy talpra álljon az új nap kezdetekor. Azonban valószínűleg nem gondol arra, hogy a rossz minőségű kávé fogyasztása inkább árt, mint használ. A…

Találja meg az Önhöz tökéletesen illő bort kávéízlése alapján!

A legtöbbünk egészen biztos átélte már azt az érzést, mikor órákat töltve a szupermarket sorai között, tanácstalan pillantásokat vet a polcokon sorakozó borosüvegekre, hogy megtalálja az éppen aktuális alkalomhoz leginkább illő bort. Azonban valójában fogalma sincs, mi alapján válasszon. Nos, ha…

Hogyan választunk kávét a pörkölésre, eladásra? – cupping

A kávépiacon több száz kávé fajtával találkozunk. Minden forgalmazó - aki a zöld kávé eladásával foglalkozik -, különféle területekre és minőségi szintekre specializálódik, és természetesen azt hangoztatja, hogy éppen az “ő” kávéja a legjobb. Mi, pörkölők évente több 10 friss kávé mintát kóstolunk…

Miért pörkölik a kávét?

Ahhoz, hogy megértsük a kávépörkölés lényegét, tudnunk kell, hogy mi is tulajdonképpen a kávé és miért pörköljük. Alábbiakban a kávészem vegyi összetételét elemezzük. Elgondolkodtak már azon, hogy milyen anyagok alkotják a kávét, és vajon miért is ízlik nekünk? Összetétel A mag szerkezetét…

A kávé ízéért felelős tényezők

  Nemrég azzal az állítással találkoztunk, miszerint a mi kávénk biztosan nem jó, mert mi egy kis cég vagyunk és egy kis cég nem tud igazán minőségi szemes kávét forgalmazni. Amikor a hölgyet megkérdeztem, mit ért a minőségi szemes kávé fogalma alatt, nem tudott választ adni. Nem igazán tudta,…

Miért nem árulunk őrölt kávét

Ma csináltunk egy kis fotó-tesztet. Elkészítettünk egy eszpresszót frissen őrölt kávéból és egyet olyan kávéból, melyet 48 óra előtt őröltünk meg és rögtön utána egy légmentesen zárt edénybe helyeztünk. A két kávét ugyanabból a kávékeverékből készítettük (Elite eszpresszó keverék). Szintén ugyanaz…