Hét érdekesség a Black Fridayről

COFFEEIN.SK Coffeein cikkek 14.11.2022
Hét érdekesség a Black Fridayről

A mai napokban indul a BLACK FRIDAY. Mindenki tudja, hogy számos kihagyhatatlan ajánlat érkezik aminek csak a pénztárcánk mondhat nemet. A nagy áresők közepette összeszedtünk 7 érdekességet erről a ,,fogalomról''. Lejjebb pedig a mi fekete novemberi akcióinkról olvashat :)

1. A „Black Friday“ kifejezést 1869-ben használták először a részvények zuhanásával kapcsolatosan, amikor is James Fisk és Jay Gould igyekeztek nyomást gyakorolni a New York-i aranypiacra. A kormány azonban közbelépett, ez az árak zuhanásához vezetett, így sok befektető elveszítette vagyonát.   

2. A „Fekete Péntek“ elődjének a Santa Claus felvonulások tekinthetők. Az első ilyen felvonulást 1905. december 2-án rendezték Kanadában. Mikor Santa megjelent a menet végén, megkezdődött a téli szabadságok időszaka.  

3. A szerelők számára ez egy rendkívül forgalmas nap ill. időszak.

4. A Hálaadás napjának dátumát közvetetten az ünnepi időszakra készülő vásárlók határozták meg. A 19. század közepétől egészen a 20. század elejéig az amerikai elnök november utolsó csütörtökjét jelölte meg a Hálaadás napjának. Ez 1939-ben megváltozott,  ugyanis az utolsó csütörtök egyben a hónap utolsó napját jelentette. A kiskereskedők tartottak attól, hogy ezzel lerövidül az ünnepi időszak, ezért megkérték az elnököt, hogy tegye át a Hálaadást egy héttel korábbi időpontra. 1941-től ezt az ünnepet november negyedik csütörtökjén ünneplik, így a vásárlók kaptak ajándékba még egy hetet a karácsonyi bevásárlásokra.   

5. Mexikóban „El Buen Fin“ az elnevezése, amely jelentése „jó hétvége“. Így tulajdonképpen összekötötték az 1910-es mexikói forradalom évfordulójával, amely olykor fedi az amerikai Hálaadás ünnepét. Az El Buen Fin egy nap helyett egy teljes hétvégén át tart.  

6. A RetailMeNot társaság felmérése szerint a vásárlók 12 %-a a Black Friday alkalmával alkoholos állapotban vásárol.

7.A Black Friday 2005-től számítva a legforgalmasabb bevásárlónapnak számít.

2WEB_MAILLING

A minőségi kávé kedvelői közé tartozik? Akkor jó helyen van. A COFFEEIN kávépörkölőben speciális Black November akcióval készültünk, amelyet vétek lenne kihagyni. Kóstolja meg bőséges kínálatunk egyes kávéit, melyek mindegyike pörkölőink tizenegyéves tapasztalatát hordozza magában.  

Most a leárazások mellett a webshopunkban először vásárlóknak 1000 FT értékű ajándék kupont küldünk a regisztráció után. Meglévő klubtagjaink 10 % árengedménnyel vásárolhatnak. MINDEN elköltött 6000 FT felett 50 g ajándék kávét csomagolunk. 10 000 FT feletti vásárlás esetén pedig a szállítás ingyenes.

Óriási választék

Inkább a csokis-mogyorós ízvilágú, aciditástól mentes eszpresszó kávé  mellett teszi le a voksát?  Vagy szívesen kísérletezik, és kipróbálna a hihetetlen ízű gyümölcsös hatású ízbombákat, melyek  filterkávéra  alkalmasak? A világ számos pontjáról származó különleges kávéit tartalmazó kínálatunkban biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb kávét.  

Talán bonyolult feladatnak tűnhet eligazodni a különböző kávék sokasága közt, de mi a COFFEEINben erre is gondoltunk. Olyan degusztációs kávécsomagokat készítettünk, melyek segítenek tájékozódni ebben a fantasztikus világban.

Próbálja ki ezt is!

A fent felsorolt csomagokon kívül egyéb szolgáltatásokat is kínálunk. Ha rendszeres fogyasztója kávéinknak, ajánljuk figyelmébe féléves kávéelőfizetéseink egyikét. Válassza akár a MINI, MEDI vagy MAXI csomagot, fél évig rendszeresen ellátjuk Önt kávéval, ezen kívül pedig még pénzt is megtakarít (az előfizetés nagyszerű ajándék lehet a karácsonyfa alá).