IGAZI OLASZ ESZPRESSZÓ
A kávé hatalmas, csokoládés testtel rendelkezik. Ízében az étcsokoládé és a kakaó dominálnak, melyek mellett érezhető egy csipetnyi fűszeres és füstös zamat is
2017-ben alkottuk meg és kezdtük el pörkölni a harmadik hullámos kávékeverékünket,a COFFEEIN Espresso Modernát. A harmadik hullám lényege a világosabb pörkölés, amely jobban megőrzi a kávé eredeti ízeit, melyeket a sötét pörkölés háttérbe szorít. Ezért a Moderna édesebb, gyümölcsösebb és savanykásabb.
Viszont tisztában vagyunk vele, hogy nagyon sok kávéfogyasztó jobban szereti a kesernyésebb, csokoládés, nehezebb tónusokat és ezáltal a Moderna számukra ,,savanyú“. Ezért megalkottunk egy új keveréket azok számára, akik az olasz eszpresszó szerelmesei. Az Italy keverékünk a kínálatunkban található legsötétebbre pörkölt kávé. Ennek köszönhetően a savasság eltűnt és ízében a csokoládé és kakaó tónusai dominálnak.
Ám nem vagyunk barbárok, tehát nem olaj fürdőről van szó. A kávét úgy pörköljük sötétebbre, hogy ne következzen be pirolízis és a kávészemben megmaradjanak a cukrok. Nem kell attól tartaniuk, hogy a kávé zsíros. Úgy hangozhat mint egy klisé, de az Italy a modern sötét pörkölés.
Kiknek ajánljuk az Italy-t? Azoknak a kávéfogyasztóknak, akik a kesernyés kávét kedvelik. Ám az olasz kávékeverékekkel ellentétben az Italyt úgy pörköljük, hogy a keserű ízt a karamelizálódott sacharidok nyújtsák, ne pedig a megégett olajok, amelyek a túlpörkölés jelei.
Kinek nem ajánljuk az Italy-t? Azoknak a kávéfogyasztóknak, akik az Elit kávékeverékünket keserűnek tartják. Szintén nem ajánljuk a kávét filteres eszközökön keresztül elkészíteni (Aeropress, V60, Chemex).
75 % Arabika/ 25 % Robuszta
Eszpresszó keverék
Pörkölés árnyalata: Full City+
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé hatalmas, csokoládés testtel rendelkezik. Ízében az étcsokoládé és a kakaó dominálnak, melyek mellett érezhető egy csipetnyi fűszeres és füstös zamat is, amely a robuszta jelenlétének köszönhető. Aciditása szinte nincs is. Lecsengése hasonlóan csokoládés szellemű, hosszú és intenzív.
A keveréket nedvesen feldolgozott közép-amerikai kávék és indiai robuszta alkotják. Az arabicát 50 %-ban Honduras Santa Rosa, 25%-ban pedig Nicaragua Jinotega képviseli. A maradék 25%-ot a nedvesen feldolgozott India Kaapi Royal robuszta alkotja. Kézi szüret és válogatás