Találja meg az Önhöz tökéletesen illő bort kávéízlése alapján!

COFFEEIN.SK Coffeein cikkek 10.04.2019
Találja meg az Önhöz tökéletesen illő bort kávéízlése alapján!

A legtöbbünk egészen biztos átélte már azt az érzést, mikor órákat töltve a szupermarket sorai között, tanácstalan pillantásokat vet a polcokon sorakozó borosüvegekre, hogy megtalálja az éppen aktuális alkalomhoz leginkább illő bort. Azonban valójában fogalma sincs, mi alapján válasszon. Nos, ha Ön nem ebbe a kategóriába tartozik szerencsés, de akik érezték már ilyen helyzetben magukat, azoknak jó hírünk van! Megtalálni a számára kellemes és jóízű bort egyszerűbb, mint gondolná!Nem is hinné, de a kávé ízlése nagyban meghatározza, milyen típusú borokat fog kedvelni.

Mindannyian különböző ízléssel rendelkezünk, így sokszor előfordul, hogy ami nekünk nagyon ízlik, arra a barátunk fintorogva húzza el a száját. Ha egy gyors és egyszerű módszert szeretne kipróbálni, hogy rátaláljon kedvenc bororára, azt tanácsoljuk, vegye alapul kialakult kávézási szokásait,hiszen az egy olyan ital, amiről már jól tudja, hogyan szereti. Íme,néhány általános igazság, mely a kávéízlésére alapozva nagyon jó kiindulópontot adhat, hogy megtalálja az Önhöz tökéletesen illő bort.

Nézzük csak, mit fogyaszt:

Americano: Az americano szerelmesei nagy élvezettel szürcsölgetik a száraz vörösborokat, mint például a kékfrankost. Ma az egyik legelterjedtebb kékszőlőfajta hazánkban, melyek közül mindenképp érdemes megkóstolnia a Csányi Pincészet élénk, gyümölcsös specialitását.

Cappuccino vagy latte: Mindig tejjel issza a kávét? Sőt kifejezetten élvezi, ha habosított texturában kerül poharába, krémes ízt kölcsönözve kávéjának? Akkor az átlagnál kifinomultabb ízlelőbimbókkal rendelkezik. Az Ön számára a teltebb, gazdag ízvilágú chardonnay az, amivel nem tud mellé nyúlni! Így biztosak vagyunk benne, hogy szeretni fogja a Légli pincészet fahordós fehérbor specialitását.

Espresso: Ha csakis feketén és intenzíven szereti a kávéját, akkor a tölgyfahordóban készült borok, mint a cabernet sauvignon a legjobb választás az Ön számára. A telt és testes vörösbor gazdag ízvilággal lopja be magát az eszpresszó híveinek szívébe. Személyes kedvencként mi a TwickelSzőlőbirtok tanninhangsúlyos vörösbor különlegességét ajánljuk.

Macchiato: Még mindig erős, de az eszpresszónál sokkal izgalmasabb kávé egy érintésnyi krémességgel a középpontjában. Önt a különlegességekkel lehet levenni a lábáról. Szerintünk a Thummerer pince elegáns, hordó vanília és mogyoró illatjegyeket hordozó, érett citrusos ízvilágú, édes tónusú egri csillaga, teljesen mértékben magával fogja ragadni.