Kuba sok különlegességet kínál számunkra, köztük minőségi szemes kávéjukat. Mivel exportja korlátozott, nagyon értékes szemes kávénak számít. A kubai kávétermesztés a Haitiről érkező francia telepeseknek köszönhető, akik a 18. században érkeztek a szigetre, mely klímájának és talajviszonyainak köszönhetően kitűnő feltételeket biztosít a kávécserjéknek.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
A kávé teste közepesen erős, füstös. E kávé érdekessége, hogy nem érzünk benne semmilyen savasságot, még világosabb pörkölésnél sem. Ízében csokoládé, földes és nehéz tónusok dominálnak, melyek mellett megtalálhatjuk a dohánylevél ízét is.
A kávécserjéket az ország déli részén, az Oriente térségben elhelyezkedő Sierra Maestra Nemzeti Parkban, vulkanikus talajon termesztik 1200-1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: Oriente - Sierra Maestra
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozó állomás: Sierra Maestra
Variáns: Typica
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 1200-1600 m tengerszint feletti magasságban