Ingyenes kézbesítés
16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Peru El Palto,(200g arabica szemes kávé)

Peru Dél-Amerika nyugati partján található. Az ország éghajlata nagyon változatos, a keleti síkságon trópusi éghajlat uralkodik, míg az ország nyugati részén sivatag lepi el a part mentét. A mi szempontunkból azonban az Andok hegység a legizgalmasabb, mivel a hegység keleti lejtőjén kávét termesztenek.

Peruban kizárólag Arabicát termesztenek, legfőképp Typica és Caturra variánsokat. Az Arabica kávé 95 %-a a környék kistermelőitől származik, akik mindössze 2-3 hektár földterületen gazdálkodnak. Többnyire olyan gazdálkodó családokról van szó, akiknél hosszú hagyománya van a kávé termesztésének. A szüret után a kistermelők tökéletesen vörös kávécseresznyéjüket tisztességes áron eladják a feldolgozó állomásnak. A kínálatunkban szereplő pörkölt szemes kávé a Juan Marco El Palto feldolgozó állomástól származik, amely különböző tanúsítványokkal rendelkezik, és több előkelő Cup of Excellence helyezés birtokosa, valamint hosszú távú céljai közé tartozik eme pozíció megtartása.

100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2021.10.18

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2285 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
16 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste hatalmas és erős. Ízében a kakaós tónusok kíséretében édes és csokoládés tónusok dominálnak . Lecsengése enyhén savas és keserű, a grépfrút és narancshéj ízeire emlékeztet.

Származási hely

A Caturra, Typica és Catimor variánsú kávécserjéket a perui Andokban, El Palto térségben, vulkanikus talajon termesztik 1300 - 1800 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.

További információk

Régió: El Palto

Farm: a környék kistermelői

Feldolgozó állomás: Juan Marco El Palto

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Caturra / Typica / Catimor

Feldolgozás: nedves, napon szárítva

Magasság: 1300 - 1800 m tengerszint feletti magasság


Értékelések

Összesen
1 értékelés Értékelés hozzáadása
  • RX
    26.04.2020
    Aeropressben főztem. Minden adag belőle kicsit máshogy sikerült - de az összes ízprofilja nagyon kellemes. Földes, kakós ízek, de még savasságot is hoz alacsonyabb hőmérsékleten. Csak ajánlani tudom.

További ajánlatunk

Hozzászólások - Peru El Palto,(200g arabica szemes kávé)