5 recept a jegeskávé elkészítéséhez

Pál András - foto Pál András Különböző kávék elkészítése 09.08.2021
5 recept a jegeskávé elkészítéséhez

A nyár teljes erejével tombol és ilyen forróságban senki sem vágyakozik meleg capuccino fogyasztására. Tehát 5 féle jegeskávét készítettünk, amelyet 2 perc alatt bárki elkészíthet otthonában. Tessék választani!

Klasszikus jegeskávé

klasszikus jeges kave

  • Forrás: eszpresszó vagy doppio
  • Hozzávalók: 2 dl zsíros tej, jégkocka
  • Elkészítés: A jégkockákat pohárba helyezzük és ráöntjuk a tejet. Eszpresszó kávét készítünk, melyet beleöntünk a tejet és jegkockát tartalmazó pohárba.

Kávé ajánlatunk a klasszikus jegeskávé elkészítéséhez: sötét pörkölésű kávé, csokoládés ízjeggyel mint pl.:Honduras vagy Elite kávéink

Cold drip

cold drip

  • Forrás: Hario V60 vagy Aeropress
  • Elkészítés: A jégkockákat egy edénybe helyezzük, melybe elkészítjük a kávét Hario V 60 vagy Aeropress használatával. Nagyon egyszerű az elkészítési módja, csodálatos, frissítő hatású kávé.

Kávé ajánlatunk: gyümölcsös ízjegyekkel rendelkező kávé mint pl.: Kenya vagy Etiópia kávéink

Narancsos - jegeskávé

  • Forrás: Hario V60(ajánljuk),Aeropress, eszpresszó
  • Hozzávalók: 1 nagy narancs, jégkocka
  • Elkészítés:A narancs levét kipréseljük, gyümölcshúsával együtt pohárba öntjük.Hozzáadjuk a jégkockákat. Elkészítjük a cold dripet vagy az eszpresszó kávét és óvatosan a narancslevet és jégkockát tartalmazó pohárba öntjük.

Kávé ajánlatunk a a narancsos jegeskávéhoz:gyümölcsös ízjegyekkel rendelkező kávé mint pl.:Kenya vagy az Etiópia kávéink

Jeges moccacino

moccacino

  • Forrás: eszpresszó vagy doppio     
  • Hozzávalók: 2 dl zsíros tej, jégkocka, tejcsokoládé (50 g), holland kakaópor
  •  Elkészítés: Felolvasztunk 50 g tejcsokoládét és beleöntjük egy pohárba. Kevés kakaóport beleszórunk 2 dl tejbe és lassan ráöntjük a tejet a felolvasztott csokoládéra. Hozzáadunk pár darab jégkockát és tetejére öntjük az eszpresszó vagy doppio kávét.

Kávé ajánlatunk a jeges moccacino elkészítéséhez: sötét pörkölésű kávé diós ízjeggyel mint pl. a Nicaragua és a Brazília kávéink.

Vaníliás kávés shake

vanilias_shake

  • Forrás: eszpresszó vagy doppio (ajánljuk)
  •  Hozzávalók: jégkocka, vanília fagylalt (50 g), zsíros tej, tengeri só.
  • Elkészítés: Mixerbe teszünk 50 g vanília fagylaltot, 2dl zsíros tejet, sötét pörkölésű doppio kávét és egy csipetnyi tengeri sót. Körülbelül 30 másodpercig turmixoljuk, amíg hab képződik a felületén.

Kávé ajánlatunk a vaníliás kávés shake elkészítéséhez: sötét pörkölésű kávé csokoládés ízjeggyel mint például Guatemala vagy Mexikó kávéink.

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy a képzelet nem ismer határokat az elkészítési módoknál, ezért kísérletezhetnek különféle kávékkal, ízekkel és összetevőkkel. Angliában például a mint-choc,  amely mentás-csokis jegeskávé, vagy oreo-jegeskávé nagy népszerűségnek örvend. Kellemes kísérletezést kívánunk :-)