5 recept a jegeskávé elkészítéséhez
A nyár teljes erejével tombol és ilyen forróságban senki sem vágyakozik meleg capuccino fogyasztására. Tehát 5 féle jegeskávét készítettünk, amelyet 2 perc alatt bárki elkészíthet otthonában. Tessék választani!
Klasszikus jegeskávé
- Forrás: eszpresszó vagy doppio
- Hozzávalók: 2 dl zsíros tej, jégkocka
- Elkészítés: A jégkockákat pohárba helyezzük és ráöntjuk a tejet. Eszpresszó kávét készítünk, melyet beleöntünk a tejet és jegkockát tartalmazó pohárba.
Kávé ajánlatunk a klasszikus jegeskávé elkészítéséhez: sötét pörkölésű kávé, csokoládés ízjeggyel mint pl.:Honduras vagy Elite kávéink
Cold drip
- Forrás: Hario V60 vagy Aeropress
- Elkészítés: A jégkockákat egy edénybe helyezzük, melybe elkészítjük a kávét Hario V 60 vagy Aeropress használatával. Nagyon egyszerű az elkészítési módja, csodálatos, frissítő hatású kávé.
Kávé ajánlatunk: gyümölcsös ízjegyekkel rendelkező kávé mint pl.: Kenya vagy Etiópia kávéink
Narancsos - jegeskávé
- Forrás: Hario V60(ajánljuk),Aeropress, eszpresszó
- Hozzávalók: 1 nagy narancs, jégkocka
- Elkészítés:A narancs levét kipréseljük, gyümölcshúsával együtt pohárba öntjük.Hozzáadjuk a jégkockákat. Elkészítjük a cold dripet vagy az eszpresszó kávét és óvatosan a narancslevet és jégkockát tartalmazó pohárba öntjük.
Kávé ajánlatunk a a narancsos jegeskávéhoz:gyümölcsös ízjegyekkel rendelkező kávé mint pl.:Kenya vagy az Etiópia kávéink
Jeges moccacino
- Forrás: eszpresszó vagy doppio
- Hozzávalók: 2 dl zsíros tej, jégkocka, tejcsokoládé (50 g), holland kakaópor
- Elkészítés: Felolvasztunk 50 g tejcsokoládét és beleöntjük egy pohárba. Kevés kakaóport beleszórunk 2 dl tejbe és lassan ráöntjük a tejet a felolvasztott csokoládéra. Hozzáadunk pár darab jégkockát és tetejére öntjük az eszpresszó vagy doppio kávét.
Kávé ajánlatunk a jeges moccacino elkészítéséhez: sötét pörkölésű kávé diós ízjeggyel mint pl. a Nicaragua és a Brazília kávéink.
Vaníliás kávés shake
- Forrás: eszpresszó vagy doppio (ajánljuk)
- Hozzávalók: jégkocka, vanília fagylalt (50 g), zsíros tej, tengeri só.
- Elkészítés: Mixerbe teszünk 50 g vanília fagylaltot, 2dl zsíros tejet, sötét pörkölésű doppio kávét és egy csipetnyi tengeri sót. Körülbelül 30 másodpercig turmixoljuk, amíg hab képződik a felületén.
Kávé ajánlatunk a vaníliás kávés shake elkészítéséhez: sötét pörkölésű kávé csokoládés ízjeggyel mint például Guatemala vagy Mexikó kávéink.
Fontosnak tartjuk elmondani, hogy a képzelet nem ismer határokat az elkészítési módoknál, ezért kísérletezhetnek különféle kávékkal, ízekkel és összetevőkkel. Angliában például a mint-choc, amely mentás-csokis jegeskávé, vagy oreo-jegeskávé nagy népszerűségnek örvend. Kellemes kísérletezést kívánunk :-)