Ízében a szárított trópusi gyümölcs tónusai dominálnak tejcsokoládéval, valamint a barack és a meggy édességével kombinálva.
Salvadorban a 19. században kezdtek kávét termeszteni. A hegyvidékes terület, mérsékelt éghajlat és a vulkanikus termőföld a jó minőségű el salvador kávé garanciája. A Salvadorból származó különleges szemes kávé minőségét bizonyítja a tömérdek Cup of excelense elismerés.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
A kávé teste közepesen erős, enyhén borsos. Ízében a szárított trópusi gyümölcs édes-savas tónusai dominálnak tejcsokoládéval, valamint a barack és a meggy édességével kombinálva. Lecsengése enyhén keserű, a narancshéj és a karamellizált nádcukor ízére emlékeztet.
A kávécserjéket a Santa Ana vulkántól délre, Santa Ana térségben vulkanikus talajon termesztik 1400-1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: Palo de Campana, Santa Ana
Farm: San Jose La Cumbre
Feldolgozó állomás: San Jose
Variáns: Bourbon (sárga, piros)
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 1400-1600 m tengerszint feletti magasságban
Többet a salvadori kávéról ebben a cikkünkben olvashat.