Ingyenes kézbesítés
16000 Ft feletti megrendelés esetén

Legyen Ön is tagja klubunknak,
amelyben számos előnyben részesül.

  • Mindig friss információk
  • Rendkívüli kedvezmények
  • Kedvezmények partnereinknél
  • Kávéról szóló könyvek
REGISZTRÁCIÓ

GYIK

Milyen kézbesítési módok közül lehet választani, és mennyibe kerül a szállítás?

Csomagjainkat a GLS futárszolgálat szállítja, amelynek ára 1100 Ft. De 15 000 Ft feletti megrendelés esetén a házhoz szállítás ingyenes.

Lehet bankkártyával fizetni?

Bankkártyával jelenleg még nem lehet fizetni webáruházunkban.

Átutalással fizettem, mikor kapom meg a termékeket?

Ebben az esetben az árut csak azután küldjük, hogy a vételárat a bankszámlánkra jóváírták. Ez eltarthat 1-2 munkanapig.

Lehet rendelni őrölt kávét is?

Nem. Webáruházunkban csak frissen pörkölt szemes kávét árulunk. A következő cikkünkben elolvashatja, hogy miért nem árulunk őrölt kávét.

Nincs eszpresszó gépem, így is el lehet készíteni a kávét?

Igen. A kávé elkészítéséhez az őrlése után nem kell más, csak forró víz. Minőségi szemes kávéinkat minden módszerrel el lehet készíteni / kotyogós, chemex, aeropress, hario stb./

A szupermarketekben olcsóbbak a kávék, itt miért ilyen drágák?

A kávéknál, úgy, mint bármilyen termékeknél pl. a sajt, bor, csokoládé, stb. különböző árkategóriák léteznek amit, meghatároz a minőség. Webáruházunkban kiváló minőségű (speciality grade) 100% arabica szemes kávé válogatásokat árulunk, amelyek a különböző nagy kávétermesztő országokból származnak. Valamint nagy figyelmet fektetünk a zöld szemes kávé vásárlásánál annak minőségére. A webáruházunkban található szemes kávé válogatásokat mi magunk pörköljük és csomagoljuk. Ez garantált frissességet jelent, ugyanis sosem árulunk 14 napnál régebben pörkölt szemes kávét.

Milyen őrlőt kell használnom a kávé őrléséhez?

A kávé őrléséhez bármilyen őrlő használható. Természetesen ezeknél is különböző fajták léteznek. Vannak automata és kézi kávéőrlők. Webáruházunkban csak olyan kézi kávéőrlőket árulunk, amelyek nálunk is beváltak.

A kávékat ízesítik valamivel?

Nem. A minőségi szemes kávékhoz nem adunk hozzá semmilyen ízesítést. Az ,,ízvilágban” szereplő leírás a friss kávé természetes ízvilága, amely az adott ország klímájának, a termőföld ásványi anyagainak, valamint a leszüretelt kávé feldolgozásának köszönhető.

Ezek is olyan savanyú kávék, amelyeket némelyik modern kavézóban készítenek?

Nem. A kínálatunkban található frissen pörkölt szemes kávék 90%-a nem ,,savanyú”. A savanykás íz a világos pörkölésű kávéknál érezhető. Ez az információ látható a termék neve mellett, valamint a pörkölési árnyalatnál a ,,City” szó szerepel.

Mi a különbség az Arabica és a Robusta kávé között?

Az arabica kávé a robustával szemben jobb minőségű, ízbelileg gazdagabb, viszont koffeintartalma kisebb. A Robusta kávét az arabica-hoz képest üres, földies íz jellemzi, viszont jóval több koffeint tartalmaz, mint az arabica szemes kávé.

Mi a különbség az Arabica és a speciality kávé (speciality grade) között?

A speciality kávé (speciality grade) is az arabica kávéfajták közé tartozik, amely jobb minőségű és korlátozott mennyiségű.

Lehetséges rendelni kisebb kiszerelést, kóstolót a kávékból?

Nem lehetséges. Az eddigi tapasztalataink alapján nem bánta meg senki sem azon döntését, hogy kockáztatott, és frissen pörkölt szemes kávét vásárolt tőlünk. :)

Mi az a Coffeein klub?

A Coffeein klub lényege az 5%-os kedvezmény minőségi szemes kávéinkra, és az újdonságokról, akciókról való e-mailes értesítés. Bővebben itt olvashat a Coffeein clubról.

Milyen ajándék kávét kapok az Aeropress kávékészítő csomaghoz? 

Az Aeropress kávékészítő csomaghoz az éppen aktuális kínálatunkban szereplő, világos pörkölésű, speciality grade arabica kávék egyikét csomagoljuk.

A kávé előfizetésnél megoldható, hogy mindig megkapjam a kedvenc kávém?

Igen. A kávé előfizetéseinknél telefonon vagy e-mailen keresztül történő megegyezés alapján szinte bármi megoldható.