Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Chemex (6 csészés) + ajándék 200 g szemes kávé

A Chemex az egyik legrégebbi „alternatív" kávéfőző. 1939-ben szabadalmaztatták. Sokan biztosan megkérdezik, mi a különbség a Hario V60 és a Chemex között. A fő és legfontosabb különbség a filterekben rejlik. Míg a hario v60-nak csak egy rétege van, a Chemex négyrétegű filterrel rendelkezik. Ennek köszönhetően a friss kávé íze „tisztább" és édesebb, mint a hario v60-nál.

A csomag tartalma: 6 csészés Chemex és 200 gramm frissen pörkölt kávé. A filterek nem tartoznak a csomagba.

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

25000 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Elérhetőség: Raktáron

További információk

 

Chemex – otthoni elkészítése

 

Fontos tudnivaló, hogy a kávé  Chemexen történő elkészítésének több módja létezik, amelyek megtalálhatóak az interneten képek, videók formájában. De mindenki kifejlesztheti saját individuális elkészítési módját is. A kávét őrölhetjük finomabbra, szemcsésebbre, lúgozhatjuk hosszabb vagy kevesebb ideig is, ahogy tetszik. A következő képes leírásban feltüntetjük azt az elkészítési módszert, amely számunkra a legjobb és a legízletesebb eredményt hozta.

 

1.Előkészület

  •  Mindent megkészítünk, amire szükségünk lesz.Chemex, kávédaráló,papírfilter,vízforraló kancsó,és természetesen a kávé.
  • Az elején feltesszük a vizet forralni,és kis körkörös mozdulatokkal a Chemex edény falára öntjük. A víz felmelegíti az edény széleit és alját.
  • Behelyezzük az edénybe a filtert és szintén lassú körkörös mozdulattal öntjuk a vizet  a filter széleire.A filter átmosásának több előnye is van. A papír íz megszűnik és jobban rátapad a kávéfőzőre, mely megkönnyíti munkánkat.

 

2.Elkészítés          

  • A kávédarálóba kb 20 – 24 gr kávét szórunk és megdaráljuk. Mindenkinek más darálású kávé felel meg. Mi ebben az esetben durvábbra daráltuk a kávét. A durvább darálásnál meghosszabbíthatjuk az extrakció idejét, vagy esetleg megtartjuk az extrakció idejét és így gyengébb kávéitalt kapunk (ízbelileg és koffein tartalmilag)
  • A vizet feltesszük forralni és a forráspont elérése után 1 percig állni hagyjuk, még el nem éri az optimális hőmérsékletet, ami kb. 93-94 Celsius fok.
  • A ledarált kávét rászórjuk a megnedvesített filterre.

 

 

3. Szűrés          

  • Az elején kb.1 dl forró vizet öntsön a kávéra és várjon kb 30 – 45 másodpercet.(A várakozási idő egyéni, találkoztunk már 90 másodpercessel is. Ahogy az elején említettük az  alternatív elkészítésnél saját tetszés szerint lehet ,,kísérletezni”.
  • 30 – 45 másodperc eltelte után lassú körkörös mozdulatokkal öntse le a kávét. A körkörös mozdulatokat a Chemex  edény közepétől kezdje a széléig és a vizet a tetejétől lejjebb 3 centiméterig öntse.
  • A kávét a filterben megkeverheti és várjon amég az extrakció tart.
  • Az extrakció kb. első perce után újból lassú körkörös mozdulattal öntheti a vizet.
  • Annyi vizet öntsön mely a kívánt mennyiségű kávé eléréséhez szükséges. Általában 20 gr kávéhoz 2 dl forró vizet használunk .(Azonban itt is kísérletezhet a kávé és a víz mennyiségével)

Az elkészített ízletes kávé kész, elfogyasztásával napunkat kellemesebbé tettük. :)

 

Értékelések

Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok!