Ingyenes kézbesítés
16000 Ft feletti megrendelés esetén

Legyen Ön is tagja klubunknak,
amelyben számos előnyben részesül.

  • Mindig friss információk
  • Rendkívüli kedvezmények
  • Kedvezmények partnereinknél
  • Kávéról szóló könyvek
REGISZTRÁCIÓ

Miért nem árulunk őrölt kávét

Miért nem árulunk őrölt kávét

Ma csináltunk egy kis fotó-tesztet. Elkészítettünk egy eszpresszót frissen őrölt kávéból és egyet olyan kávéból, melyet 48 óra előtt őröltünk meg és rögtön utána egy légmentesen zárt edénybe helyeztünk. A két kávét ugyanabból a kávékeverékből készítettük (Elite eszpresszó keverék). Szintén ugyanaz volt a pörkölés időpontja, valamint a kézi kávédaráló beállítása is. Az összes feltétel az őrlés időpontját kivéve egyező volt.


Ez a cikk azért született, mert az esetleges vásárlóktól sok e-mailt kapunk azzal a kéréssel, hogy küldjünk nekik őrölt kávét, illetve a szemes kávé rendelésüket követően őröljük meg a frissen pörkölt kávét és rögtön postázzuk. Ha a leggyorsabb eljárást választjuk (futárszolgálat 24 órán belül), akkor is min. 30 órába telik, míg a kávé a megrendelőhöz ér, így a kávé veszít a frissességéből.

Vajon miért csökken az őrölt kávé minősége?

Egy kávémagot úgy kell elképzelni, mint egy konzervet. Ez a „konzerv” a friss kávé teljes ízét maximálisan 30 napig képes megőrizni. Azután a kávé íze és zamata elég gyorsan csökken. Ha a kávét megőröljük (a „konzervet” felnyitjuk), az íz- és aromakeltő anyagok rögtön elkezdenek elpárologni, úgymint a CO2, amely a „crema“ keletkezéséért felelős. A „crema“ hiánya nem lenne olyan nagy baj, ha a kávé íze megmaradna. De ez sajnos, nem így van. A kávé íze üres lesz, csak a keserűsége marad meg, a finom mellékízek és zamatok nélkül és különböző nem kívánt kellemetlen ízek mutatkoznak benne.

Ezért mindig csak annyi kávét szabad megőrölni, amennyit az adott pillanatban elfogyasztunk. Igaz, az elektromos kávédarálók ára viszonylag magas, de webáruházunkban kiváló minőségű kávédarálók találhatóak, amennyiben igazi kézműves kávét szeretne fogyasztani. Ráadásul a kézi kávédaráló ára sem megfizethetetlen, mivel már 4800 forintért is kapható. Ha figyelembe vesszük, hogy ez az ár fél kiló kávé árának felel meg, ez egy nagyon jó befektetésnek hangzik. Mindemellett a frissen pörkölt kávé kézi őrlésének van egy varázsa, s a frissen darált kávé illatos aromája minden reggel betöltheti lakását. :-)

PS: Szemes kávé webáruházunk kínálatába nemrég besoroltunk egy kiváló minőségű kézi kávédarálót is. További információk - lásd itt.