Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Aeropress kávékészítő csomag+ajándék - 200g kávé

Legnépszerűbb

Az Aeropress az egyik legfiatalabb módszer a friss kávé elkészítésére. Ezt az egyszerű Aeropress kávékészítőt, amivel kiváló kézműves kávét lehet készíteni, 2005-ben Alan Adler alkotta meg. Nem tartott sokáig, és az Aeropress nagyon közkedveltté vált a háztartásokban, és szintén azokban a modern kávézókban ahol nem félnek alternatív módszerrel készült friss kávét felszolgálni. Az aeropress nagy előnye a kis súlya, így bárhová magával viheti, és a finom kávé elkészítéséhez már csak forró vízre, egy kézi kávéőrlőre, és a mi frissen pörkölt kávénkra lesz szüksége. :-)

A csomag tartalma: 1db Aeropress, 1db keverőkanál, 1db kávéadagoló-kanál (14g friss kávé kimérésére alkalmas),350 db papírfilter

Az aeropress kávéfőző képe alatt megtekintheti, hogyan tud friss kávét készíteni ezzel a módszerrel.


Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

14390 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Elérhetőség: Raktáron

További információk

 

 

 

Aeropress –otthoni elkészítése

 

 

Fontos tudnivaló, hogy a kávé  Aeropressel történő elkészítésének több mint 10 módja létezik, amelyek megtalálhatóak az interneten képek, videók formájában. De mindenki kifejlesztheti saját individuális elkészítési módját is. A kávét őrölhetjük finomabbra, szemcsésebbre, lúgozhatjuk hosszabb vagy kevesebb ideig is, ahogy tetszik. A következő képes leírásban feltüntetjük azt az elkészítési módszert, amely számunkra a legjobb és a legízletesebb eredményt hozta.

 

1. Előkészületek:

 

  • Hasznos, ha előre odakészítünk mindent, amire szükségünk lesz… Aeropress, kávédaráló, vízforraló kancsó, filterek és, természetesen a kávét. A kávékészítés előtt jó, ha az Aeropress-t és részeit meleg vízzel jól megmossuk, elöblítjük.
  • A filtert a tartóba helyezzük, és forró vízzel átöblítjük. Azután a filtert a tartójával együtt félretesszük és a további leírás szerint folytatjuk:

 

 

 

2. A kávéfőzés folyamata

 

  • A vizet feltesszük forralni. A kávédarálóba kb. 15g kávét megőrölünk tetszés szerinti finomsági fokra. Mi kb. sókristály méretű szemcsékre finomítottuk a kávét.
  • A vizet a forráspont elérése után levesszük a tűzről és 1 percig állni hagyjuk, míg el nem éri az optimális hőmérsékletet, ami kb. 93-94 Celsius fok.
  • Az Aeropress-t összeszereljük és beleszórjuk a megdarált kávét, majd beletöltünk kb. 1 dl forró vizet és 30 másodpercig várunk. Ez alatt az idő alatt a kávé „kinyílik”. A 30 mp elteltével a kávét alaposan megkeverjük (10 másodpercig) és várunk következő 30 másodpercet.
  • Azután az Aeropress-t feltöltjük vízzel kb. 1 cm-re a szélétől és újra várunk 30 másodpercig.
  • A kávét jól megkeverjük és az Aeropress-re ráhelyezzük a filtert.

 

 

3. Szűrés

 

  • Veszünk egy nagyobb csészét és az Aeropress-t felfordítva belehelyezzük.
  • Gyengéd nyomással az Aeropress-t kiürítjük, ez kb. 20 másodpercig kell tartson, tehát a nyomást ehhez az időhöz alakítjuk.
  • Közvetlenül az extrakció vége előtt sziszegést hallunk majd, ez azt jelenti, hogy a szűrés mindjárt befejeződik.

Az elkészített ízletes kávé kész, elfogyasztásával napunkat kellemesebbé tettük. :)

 

 

 

Értékelések

Értékelések
1 értékelés Értékelés hozzáadása
    Imádom, nagyon egyszerű a kávé elkészítése, gyorsan megvan, alig koszolódik, kompakt, utazásra bátran ajánlom.
Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok!