Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén

Rólunk

A mi kis történetünk

A kávé forgalmazásával 2011-ben kezdtünk el foglalkozni. A kezdetekben különböző nagy kávécégek kávéit árultuk, ám körülbelül egy év után rájöttünk arra, hogy a kávéról, amit kávé webshopunkban árulunk, szinte semmit sem tudunk. Például, hogy milyen arányban van az arabica és a robusta, mikor volt a kávé pörkölve, ki pörkölte, és hogy milyen módszert használt a pörkölési folyamatban. Eme részletek hiányossága és a kávé utáni kiolthatatlan érdeklődésünk és szeretetünk vezetett bennünket arra a döntésre, hogy a kávét mi magunk kezdjük el pörkölni. Hosszas készülődés és tapasztalatgyűjtés után elindítottuk Szlovákiában, Ipolyság városában, a saját kávépörköldénket azzal a céllal, hogy fogyasztóink asztalára jó minőségű, garantáltan frissen pörkölt kávé kerüljön. Ezzel párhuzamosan kínálatunkból azonnal kivontuk a már nagy múlttal rendelkező olasz kávékat, és elkezdtük forgalmazni kávé shopunkban a saját minőségi szemes kávénkat, amely a COFFEEIN márkanevet kapta.

A Coffeein.hu csapata

Szabó Peter
barista, tulajdonos, cégvezető

Fő feladata a cégünk, pörkölőnk működtetése, amely a zöld kávé kiválasztásától a csomagok elküldéséig mindent magában foglal.

Gágyor Szabolcs

Péter jó barátja és unokatestvére. Feladata a kávé pörkölése, amellyel 6 éve aktívan foglalkozik, és szüntelenül tökéletesíti a folyamatot.

Szabó Ivana és Gócs Kitti

Ivka és Kitti az e-shopos megrendelésekért felelősek: a pörkölt kávé 200 grammos kiszerélesekbe történő gondos csomagolása, és ezek elküldése a fogyasztóknak.

Kiss Tamás

A nagykereskedelmi (cégek és kávézók részére történő) megrendelések csomagolása és elküldése.

Pál András

Cégünk magyarországi tevékenységét irányítja. Feledata, hogy vásárlóink és partnereink maximálisan elégedettek legyenek.

A kávénk minősége és a pörkölés árnyalata

Mivel mi magunk is igényes kávéfogyasztók vagyunk, kimondottan figyelmet szentelünk arra, hogy az általunk forgalmazott friss kávét megdicsérjék fogyasztóink. Ezért a zöld kávét, mint nyersanyagot kizárólag csak GRADE 1 és SPECIALITY GRADE minősítésűt használunk, melyet a londoni árutőzsdén egyenesen a termelőktől vagy azok üzletkötőitől vásárolunk.

A GRADE 1 minőségű szemes kávét sötét árnyalatban pörköljük, tehát a „full city roast” módszert alkalmazzuk, az úgynevezett második reccsenésig „second crack”. Ennek hatására a kávészemeken olajkivágás látható, annak ellenére, hogy a kávé nincs megégve és nem keserű. A savanykás íz a háttérbe szorul, mégis enyhén érezhető.

A SPECIALITY GRADE minőségű kávét világos „city roast” és sötét „full city roast” árnyalatban is pörköljük.

A mi logónk (emblémánk) és története

Logónkat egy hagyományos afrikai kávészertartás ihlette. Egy ismeretterjesztő műsorban, az afrikai Gimbi nevezetű falucskában élő bennszülöttek leszedték a kávészemeket a kávécserjékről, megtisztították, majd megpörkölték egy lábasban, leőrölték és lassan megitták. Ez idő alatt a sámánjuk egy történetet mesélt arról, hogyan került a kávé a falujukba.

Amikor Khaldi pásztor megtalálta Kaffa tartományban a kávészemeket, az energiát adó zöld szemek híre elterjedt egész Afrikában. Gimbi falutanácsa úgy döntött, hogy ezt a növényt ők is megszerzik. Ezért elküldtek egy fiatal fiút, hogy hozzon egy kávészemet, amelyet majd elültetnek és elkezdik termelni a saját kávéjukat. Egy év vándorlás után a fiú visszatért a kávécserjével.

A mi emblémánk is egy fiút ábrázol, aki azzal a céllal vándorol, hogy kávészemet hozzon a falujába. Valamint ez lett a mi talizmánunk is, mivel az a célunk, hogy épp olyan elhatározással juttassuk el Önökhöz a legjobb szemes kávénkat, ahogyan ezt a kisfiú tette.

coffeein logo

COFFEEIN Elite kávé – a mi eszpresszó keverékünk

A COFFEEIN Elite kávé a mi saját kávékeverékünk, melynek receptjét egy sokéves tapasztalattal rendelkező olasz pörkölő mestertől vásároltuk, amely a mai napig közkedvelt a kávézókban, ahol ezt a kávékeveréket készítik és árulják.

Eszpresszó keverékünk 90%-a gondosan válogatott brazil kávé és columbia kávéból arabica kávészemeket tartalmaz, a maradék 10%-át India Kaapi Royal speciality robusta alkotja, amely friss kávénknak gyönyörű krémet ad, íze pedig földi és testes lesz tőle.

Mellesleg a COFFEEIN Elite szemes kávé webáruházunk legkelendőbb kávéja. Ezért, ha csak egyetlen frissen pörkölt kávét javasolhatnánk Önöknek, ez lenne az.

Riportok

Copyright © 2011 - 2023 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Egy gyors regisztrációt követően 5% klubtagi kedvezménnyel vásárolhatja kávéinkat!

Regisztrálok!