Ízében csokoládés, földes, már- már borsos tónusok dominálnak. Lecsengése hosszabban tartó.
A kávécserjét Indonéziába holland telepesek hozták be a 17. században, ahol a növény azonnal megfogant. Mivel klímája és éghajlata a kávécserje egészséges növekedéséhez kitűnő feltételeket biztosít, Indonézia összes szigetén kiválóan gyarapszik. A vulkanikus termőföld, amely ásványokban gazdag, valamint a gyakori esőzések helyt adnak egy egyedi és kiegyensúlyozott kávé kialakulásához.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 1000 g (szemes kávé)
A kávé aromája közepesen erős, krémes. Ízében csokoládés, földes, már- már borsos tónusok dominálnak. Lecsengése hosszabban tartó, ám nagyon decens, gyenge, leginkább mézzel ízesített fekete teára emlékeztet.
A kávécserjéket Batak - Aceh térségben elhelyezkedő vulkanikus talajon termesztik 800-1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: Batak - Aceh
Farm: a környék kistermelői
Variáns: Catimor, Typica
Feldolgozás: Giling Basah (nedves), napon szárítva
Magasság: 800-1600 m tengerszint feletti magasságban
Többet a szumátrai kávéról ebben a cikkünkben olvasha