Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Etiopia Yirgacheffe,koffein mentes (200g arabica szemes kávé)

A kávé anyaföldje Etiópia, Yirgacheffe területe. Kaffa tartományból, az erdőben vadon nőtt cserjékről terjedt szét az egész világon. A legenda szerint egy Khaldi nevű pásztor észrevette, ahogyan a bárányai kávébogyókat ettek, aminek hatására nagyon éberek lettek, futkároztak és tele lettek energiával. Khaldi is kipróbálta a kávébogyókat, melynek során „felfedezte“ a kávé hatását. A teljes történetet a kávé elterjedéséről Afrikából a világ többi tájára, a blogunkban olvashatja el.

A koffein kivonásának módszerét lejjebb, a további információk részben olvashatja el.

100 % Arabika kávé
Koffeinmentes kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2890 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 05.06.2023

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Ízvilág

A kávé teste közepesen erős. Gyönyörű virágos aromája már az elején elvarázsol . Ízében a gyümölcsös tónusok széles skálája, valamint dió és csokoládé érezhető. Virágos aromája átszűrődik az italba is. Lecsengése édes, enyhén gyümölcsös, az étcsokoládé tónusaival.

Származási hely

A  kávécserjéket Yirgacheffe térségben elhelyezkedő vulkanikus talajon termesztik 1700-1900 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.

További információk

Régió: Yirgacheffe
Farm: a környék kistermelői
Variáns: vadon növő
Feldolgozás: nedves, napon szárítva
Magasság: 1700-1900 m tengerszint feletti magasságban

Többet az etiópiai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.

 

A kávéból "swiss water" módszerrel vonták ki a koffeint

 

Ezt a módszert Svájcban fejlesztették ki és szabadalmaztatták, az eljárás vegyi anyagok nélkül történik. A folyamat 99,9 % -ban sikeres, de természetesen az ilyen módon koffeinmentesített kávé drágább. A koffein kivonása két fázisban történik.

 

    1. fázis – Készítenek egy zöld kávé kivonatot, méghozzá úgy, hogy a zöld kávét forró vízbe merítik. A kávéból kioldódik a koffein, de más olyan alkotóelem is, amely a kávé ízét adja. Ezt követően a vizes oldatot aktív szénszűrőn engedik át, amely hatására a koffein eltávozik, de az értékes anyagok (szacharidok, lipidek, proteinek, stb.) megmaradnak.

 

    2. fázis – A zöld kávéból készült oldatba egy újabb adag zöld kávét öntenek. Mivel az oldat az előző fázisnak köszönhetően a koffeinen kívül minden más értékes anyagot tartalmaz, az újabb adag kávéból épp csak a koffeint vonja ki, a többi alkotóelem a kávébabban marad. Ezután az oldatot újra megszűrik egy aktív szénszűrő segítségével, a koffein eltávozik, a folyamatot pedig megismétlik.    

Értékelések

Értékelések
Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2023 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Egy gyors regisztrációt követően 5% klubtagi kedvezménnyel vásárolhatja kávéinkat!

Regisztrálok!