Ízében a bogyós gyümölcs édes tónusai dominálnak. Tökéletes egy lédús eszpresszóra.
Kenyába a misszionáriusok által került be a kávé az 1800-as években, amit azonnal el is kezdtek termeszteni. A kenyai kávé nemsokára nagyon fontos üzleti árucikk lett, és Kenya felsorakozott a hatalmas kávétermelők közé. Az országban több mint 300 000 kávéültetvény található, amely a lakosság 15%-nak ad munkát.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Teste közepesen erős, szörpös. Ízében a bogyós gyümölcs édes tónusai dominálnak. A szájpadláson enyhe, a gyógynövények ízéhez hasonló keserűség érezhető. A kávé lecsengése gyengébb, mazsolára és szárított gyümölcsre emlékeztet.
A kávécserjéket vulkanikus talajban, a Kirinyaga térségben található Mount Kenya nemzeti parkban termesztik 1600 -1900 m tengerszint feletti magasságban.A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, amit 36 órás fermentáció követ, majd napon szárítják. A kézi szüretnek és válogatásnak köszönhetően a kávészemek tökéletesek.
Régió: Kirinyaga
Farm: Rungeto COOP- kistermelők egyesülete
Feldolgozó állomás: Kii
Variáns: SL28 & 34
Feldolgozás: nedves (36 órás fermentáció), napon szárítva
Magasság: 1600-1900 m tengerszint feletti magasságban
Többet a kenyai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.
Egy gyors regisztrációt követően 5% klubtagi kedvezménnyel vásárolhatja kávéinkat!
Regisztrálok!