Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Szumátra Mandheling (200g,szemes kávé)

A kávécserjét Indonéziába holland telepesek hozták be a 17. században, ahol a növény azonnal megfogant. Mivel klímája és éghajlata a kávécserje egészséges növekedéséhez kitűnő feltételeket biztosít, Indonézia összes szigetén kiválóan gyarapszik. A vulkanikus termőföld, amely ásványokban gazdag, valamint a gyakori esőzések helyt adnak egy egyedi és kiegyensúlyozott kávé kialakulásához.

100 % Arabika
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2019.11.18

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

1900 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé aromája  közepesen erős, krémes. Ízében csokoládés, földes, már- már borsos tónusok dominálnak. Lecsengése hosszabban tartó, ám nagyon decens, gyenge, leginkább mézzel ízesített fekete teára emlékeztet.

Származási hely

A kávécserjéket Batak - Aceh térségben elhelyezkedő vulkanikus talajon termesztik 800-1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.

További információk

Régió: Batak - Aceh
Farm: a környék kistermelői
Variáns: Catimor, Typica
Feldolgozás: Giling Basah (nedves), napon szárítva
Magasság: 800-1600 m tengerszint feletti magasságban

 

Többet a szumátrai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.


Hozzászólások - Szumátra Mandheling (200g,szemes kávé)