Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Szumátra Mandheling (200g arabica szemes kávé)

Ízében csokoládés, földes és fűszeres jegyek dominálnak, hosszan tartó utóízzel.

Ez a kávé egyenesen Indonézia szívébe, a Batak - Aceh régióba repít, ahol ásványi anyagokban gazdag, vulkanikus talajon termesztik a világ egyik legkiválóbb kávéját.

Babjainkat a Catimor és a Typica fajták alkotják, melyeket közepesen erős, krémes test és komplex ízprofil jellemez, melyben csokoládés, földes és fűszeres jegyek dominálnak. Kellemes, hosszan tartó, fekete teára emlékeztető utóíze egyedi karaktert ad ennek a kávénak.

A Szumátra Mandheling feldolgozása, az indonéz kávéknál jellemző, Giling Basah (nedves feldolgozás) módszerrel történik, amely alapvetően hozzájárul annak jellegzetes profiljához, mivel a kávét még nedves állapotban hámozzák. A kávét 800-1600 méter tengerszint feletti magasságban termesztik, ami elegendő időt ad a lassú éréshez, és egyben befolyásolja a minőségét és az ízét.

A Szumátra Mandheling nemcsak a kávé, hanem az indonéz szenvedély és hagyomány története is, amely már a 17. században elkezdődött, amikor a hollandok behozták a kávénövényt ebbe a trópusi paradicsomba. Minden csésze kávé hidat képez a régi hagyományok és az új ízélmények felfedezésére irányuló törekvés között.

100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2920 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 17.04.2024
Elkészítését ajánljuk: Eszpresszó,Mokka
Megpörkölve és megrendelve: 280x

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Ízvilág

A kávé aromája  közepesen erős, krémes. Ízében csokoládés, földes, már- már borsos tónusok dominálnak. Lecsengése hosszabban tartó, ám nagyon decens, gyenge, leginkább mézzel ízesített fekete teára emlékeztet.

Származási hely

A kávécserjéket Batak - Aceh térségben elhelyezkedő vulkanikus talajon termesztik 800-1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.

További információk

Régió: Batak - Aceh
Farm: a környék kistermelői
Variáns: Catimor, Typica
Feldolgozás: Giling Basah (nedves), napon szárítva
Magasság: 800-1600 m tengerszint feletti magasságban

 

Többet a szumátrai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.

 

Értékelések

Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása

Ajánljuk

Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok!