Ben Colbran feleségével és két gyermekével együtt 1963-ban települt át Új-Zélandról Pápua Új-Guineára. Volt egy álma, farmer szeretett volna lenni.
Minden megtakarítását föld-és kávécserjék vásárlásába fektette. Mint azt bizonyára Ön is tudja, a kávécserje az első négy évben nem hoz termést, ezért ebben az időszakban élte a család a legnehezebb éveket. Elszigetelten tengődtek Pápua keleti hegyvidékén, ahol ők kezdtek elsőként kávétermesztéssel foglalkozni. Vadásztak, különféle terméseket gyűjtöttek be, abból éltek, amit a természet ajándékozott nekik. A szomszéd faluban brokkolit, káposztát, epret árultak, amit a saját kertjükben termesztettek.
Az akkoriban még csak hat éves Nicolas Colbran egy nagy kalandként emlékszik ezekre az évekre. Ma ő a farm tulajdonosa, fiai, Rhet és Chris segítik munkáját. Nicolas édesapja halála után vette át a gyeplőt, folytatta azt, amit vele együtt elkezdtek. 60 év alatt sikerült kiépíteniük Pápua egyik legmodernebb és legjobban működő farmját.
Kezdetektől a minőségi kávéra összpontosítottak, vagyis csakis a legjobb minőségű kávécserjéket telepítik az ültetvényre. Valamennyi szüretelőjük tudja, hogy csak a tökéletesen érett, piros kávécseresznyéket szüretelhetik le. A kávé, melyről éppen most Ön is olvas, száraz feldolgozással készült, a talaj és az éghajlat kombinációja igazán hihetetlen, telt ízérzést ad. Pontosan ezt várjuk el a tökéletes natural kávétól. Kóstolja meg Ön is, milyen ízű a valóra vált kávéálom.
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City +
Elkészítését ajánljuk: eszpresszó, moka, french press
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Aromája vaníliás. Közepes, gyümölcsös testű. Eme száraz feldolgozású pápuai a meggy lédús ízével és a málna keserédességével ejt rabul. Lecsengése kesernyés karamell és narancshéjt idéző ízekben zárul.
Az Arusha, Bourbon, Mundo Novo és Typica variánsú kávécserjéket Aiyura térségben, vulkanikus talajon termesztik 1900 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás, 2022.
RÉGIÓ: Eastern Highlands
VÁROS: Aiyura, Kianantu
FARM: Baroida
FARMER: Colbran család
VARIÁNS: Arusha, Bourbon, Mundo Novo, Typica
FELDOLGOZÁS : natural/száraz
MAGASSÁG: 1700 – 1900 m tengerszint feletti magasságban
SZÜRET: kézi, 2022
SCA PONTSZÁM: 87
Egy gyors regisztrációt követően 5% klubtagi kedvezménnyel vásárolhatja kávéinkat!
Regisztrálok!