Édes rózsaszín egy kistermelőtől
Raul Rodriguez egész életében kávétermesztéssel foglalkozott. Egy farmercsaládba született, zsenge gyermekkorától a kávéval dolgozott. 2017-ben megörökölte a farmot az édesapjától, így ma már ő a La Campiña egyetlen tulajdonosa. Ez egy 5 hektáros nanolot, feleségével, Patríciával valamennyi munkafolyamatot ők felügyelnek, a szelektív kézi szüreteléstől a feldolgozáson át egészen a szortírozásig.
Miért soroltuk be ezt a kávét kínálatunkba? A válasz egyszerű: PINK BOURBON. Ez a sárga és piros bourbon hibrid fajtája, amely a világ kávéi közül a legmagasabb cukortartalommal rendelkezik. Vagyis egy édes ízbomba, amit a nedves feldolgozás még inkább kiemel.
Azért választottuk Raul nedves feldolgozású kávéját, mert ez hozza ki leginkább a kávészemek természetes ízét. Kóstolják meg hát az utánozhatatlan rózsaszín bourbont, feszegessék a kávé ízvilágának határait.
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Aromája nagyon édes, mézes. Közepesen erős,teás. Ízében az alma és a szilva édessége dominál. Lecsengése enyhén kesernyés, a fekete tea és a karamell tónusaival.
A Pink Bourbon variánsú kávécserjéket Huila térségben, vulkanikus talajon termesztik 1800 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás, 2022/2023.
Régió: Huila, Santa Maria
Farm: Finca La Campiña
Farmer: Raul Rodriguez
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: pink bourbon
Feldolgozás: nedves/washed
Magasság: 1800 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2022/2023
SCA pontszám : 87
Egy gyors regisztrációt követően 5% klubtagi kedvezménnyel vásárolhatja kávéinkat!
Regisztrálok!