A Finca Jerusalént idén januárban látogattuk meg, majd számos egyedi kávéval tértünk haza. Josét, a farm tulajdonosát nagyon megkedveltük, barátságot kötöttünk, nagyon jól éreztük magunkat a társaságában.
A farmján, amely a hondurasi Trinidad városka közelében, az őserdő mélyén fekszik, a GEISHA kávé vadon növő fajtáit termesztik. A kávécserjéket több mint 150 évvel ezelőtt telepítették.
A farm különlegessége, hogy a cserjék változatos természeti környezetben nőnek, így növekedésük során magukba szívják „az őserdő erejét”. Akár „erdei gyümölcsnek” is nevezhetnénk, hiszen emberi behatás nélkül a vadonban teremnek. Ez a kávé egyik „legvadabb” formája.
Ha érdekli Önöket a farm története és az ott-tartózkodásunkról készült úti beszámoló, akkor lejebb a „ további információk” részben található linkre kattintva, megtalálják a gazdag képanyaggal ellátott riportot arról, hogyan is került hozzánk ez a különleges kávé.
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
A kávé aromája édes, karamelles. Teste közepesen erős, ízében érződik a nedves feldolgozási módszer, vagyis tisztább és szikrázóbb mint a száraz vagy black honey eljárással készült kávé, amely szintén megtalálható kínálatunkban. Ennek ellenére más geishákkal összehasonlítva /pl. a panamaival/ sokkal vadabb, testesebb. Ízében felfedezhető a bogyós gyümölcsös és az édes virágos tónus is. A kávé lecsengését az édes karamell és a kesernyés kakaó jellemzi.
A Geisha variánsú kávécserjéket Santa Barbara térség őserdeiben vulkanikus talajon termesztik 1350 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2021 november-2022 január.
Régió: Santa Barbara
Város: Trinidad
Farm: Finca Jerusalén
Farmer: José F. Cuellár Fajardo
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: Geisha
Feldolgozás: nedves/washed
Magasság: 1350 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi,november 2021 – január 2022
SCA pontszám –92
A Finca Jerusalen farmot 2022 januárjában látogattuk meg. Élményeinkről itt olvashat.