Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Honduras Jerusalén GEISHA WASHED-világos pörkölés(200g arabica szemes kávé)

Újdonság

A Finca Jerusalént idén januárban látogattuk meg, majd számos egyedi kávéval tértünk haza. Josét, a farm tulajdonosát nagyon megkedveltük, barátságot kötöttünk, nagyon jól éreztük magunkat a társaságában.

A farmján, amely a hondurasi Trinidad városka közelében, az őserdő mélyén fekszik, a GEISHA kávé vadon növő fajtáit termesztik. A kávécserjéket több mint 150 évvel ezelőtt telepítették.

A farm különlegessége, hogy a cserjék változatos természeti környezetben nőnek, így növekedésük során magukba szívják „az őserdő erejét”. Akár „erdei gyümölcsnek” is nevezhetnénk, hiszen emberi behatás nélkül a vadonban teremnek. Ez a kávé egyik „legvadabb” formája.

Ha érdekli Önöket a farm története és az ott-tartózkodásunkról készült úti beszámoló, akkor lejebb a „ további információk” részben található linkre kattintva, megtalálják a gazdag képanyaggal ellátott riportot arról, hogyan is került hozzánk ez a különleges kávé.

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

5040 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 08.08.2022
Elkészítését ajánljuk: Filter

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Ízvilág

A kávé aromája édes, karamelles.  Teste közepesen erős, ízében érződik a nedves feldolgozási módszer, vagyis tisztább és szikrázóbb mint a száraz vagy  black honey  eljárással készült kávé, amely szintén megtalálható kínálatunkban. Ennek ellenére más geishákkal összehasonlítva /pl. a panamaival/ sokkal vadabb, testesebb. Ízében felfedezhető a bogyós gyümölcsös és az édes virágos tónus is.  A kávé lecsengését az édes karamell és a kesernyés kakaó jellemzi.  

Származási hely

A Geisha variánsú kávécserjéket Santa Barbara térség őserdeiben vulkanikus talajon termesztik 1350 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2021 november-2022 január.

További információk

Régió: Santa Barbara

Város: Trinidad

Farm: Finca Jerusalén

Farmer: José F. Cuellár Fajardo

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Geisha

Feldolgozás: nedves/washed

Magasság: 1350 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi,november 2021 – január 2022

SCA pontszám –92

A Finca Jerusalen farmot 2022 januárjában látogattuk meg. Élményeinkről itt olvashat.

Értékelések

Értékelések
Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2022 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.