Ízében a bogyós gyümölcs édes tónusai dominálnak. Tökéletes egy lédús eszpresszóra.
Ezt a kávét Kirinyaga környékén, a Mount Kenya Nemzeti Park lábánál termesztik, 1600-1900 méteres tengerszint feletti magasságban, mely a tökéletesség és a kiváló íz szinonimája.
Full City árnyalatúra pörköljük, ennek köszönhetően ez a kávé közepesen erős, szirupos testet kínál, az édes, bogyós gyümölcsök domináns jegyeivel, némi karamell és vörös szőlő árnyalatával kiegészítve. Elsőre enyhe gyógynövényes keserűség alakul ki a szájpadláson, míg a mazsolára és szárított fügére emlékeztető lágy utóíz hosszan tartó élményt hagy maga mögött.
A Kenya Kirinyaga Kii a precíz, nedves módszerrel végzett feldolgozás eredménye. Ezt követi a kávé 36 órán át tartó erjesztése, végül a napon való szárítása. A kézi szüret és válogatás garantálja, hogy csak a legjobb minőségű szemek kerüljenek a ládákba, amelyeket a régió kisgazdái, a Rungeto COOP szövetkezethez tartozó kisgazdák válogatnak össze gondosan, szeretettel.
Ennek a kávénak a története az 1800-as évekre nyúlik vissza, amikor is a misszionáriusok Kenyába hozták, és így vált gyorsan, fontos kereskedelmi cikké. Több mint 300.000 kávéültetvényével, a kávé az ország lakosságának 15%-át foglalkoztatja, ami bizonyítja, hogy kulcsszerepet játszik Kenya gazdaságában és kultúrájában.
Élvezze ki a Kenya Kirinyaga Kii gyümölcsét egy csésze kávé formájában, és hagyja, hogy magával ragadja gazdag íze, amely tökéletes egy lédús eszpresszó elkészítéséhez. Fedezzen fel minden kortyban egy csipetnyi Kenyát, és tapasztalja meg az igazi kávéélményt, amely a hagyományokat, a minőséget és az összetéveszthetetlen ízt hivatott ünnepelni.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 1000 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Klasszikus módszer
300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/
20 comandante kattintás
93 °C hőmérsékletű víz
Extrakció 2:30 perc
-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert
- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz és alaposan megkeverjük
- harmadik felöntés 1 percnél újabb 80g víz és alaposan megkeverjük
- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz és megkeverjük
- a második percnél felhelyezzük a filter tartót / az átmosott papírfilterrel/
- elkezdődik az extrakció, amely 30 másodpercig tart
450ml vízhez 30g kávé / 1:15 arány/
23 kattintás Comandante
94 °C hőmérsékletű víz
Extrakció 3 perc
-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert
- második felöntés a 30-ik másodpercnél 90g víz
- harmadik felöntés 1 percnél újabb 100g víz
- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz
- ötödik felöntés 2 percnél újabb 100g víz
- 2:30 percnél körkörörösen megkeverjük a dripper tartalmát
Teste közepesen erős, szörpös. Ízében a bogyós gyümölcs édes tónusai dominálnak. A szájpadláson enyhe, a gyógynövények ízéhez hasonló keserűség érezhető. A kávé lecsengése gyengébb, mazsolára és szárított gyümölcsre emlékeztet.
A kávécserjéket vulkanikus talajban, a Kirinyaga térségben található Mount Kenya nemzeti parkban termesztik 1600 -1900 m tengerszint feletti magasságban.A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, amit 36 órás fermentáció követ, majd napon szárítják. A kézi szüretnek és válogatásnak köszönhetően a kávészemek tökéletesek.
Régió: Kirinyaga
Farm: Rungeto COOP- kistermelők egyesülete
Feldolgozó állomás: Kii
Variáns: SL28 & 34
Feldolgozás: nedves (36 órás fermentáció), napon szárítva
Magasság: 1600-1900 m tengerszint feletti magasságban
Többet a kenyai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.