Ingyenes kézbesítés
16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Honduras Jerusalén GEISHA-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)

A Jerusalén farm a honduraszi Trinidad város melletti esőerdőben helyezkedik el, ahol a kávécserjék szabadon teremnek már több mint 100 éve. A farm különlegessége, hogy a kávécserjék nagyon gazdag növény- és állatvilág közt teremnek, így "magukba szívják az erdő erejét". Szintén tekinthetünk rá "erdei gyümölcsként" is, mivel növekedésüket nem befolyásolja semmilyen (vagy minimális) emberi hatás. Ez a legtermészetesebb formája a kávénak.

A kínálatunkban szereplő geisha története 2020 októberében kezdődött. A kávécserjék még csak érlelődtek a honduraszi napocskán, de mi már akkor lefoglaltuk, mivel tudtuk, hogy egy egyedi kávéról van szó. Az előző évben ugyanis már volt erről a farmról geishánk (az egyik best sellerünk) és tudtuk hogy a 2020/21-es szüret sem fog csalódást okozni.

Először 2020 áprilisában jutottunk ehhez a kávéhoz egy Ebel nevezetű hölgynek köszönhetően, akinek kávépörkölője van Csehországban, emellett aktívan keresi a kávéfarmerokat és különböző farmokat látogat, ahonnét egyenesen importálja a kávékat. Elküldte nekünk a honduraszi Jerusalén farmról, akikkel évek óta együtt dolgozik, a legfrisebb szüretből származó geisha kávék mintáit. A kávé levett a lábunkról, és mivel direct trade /a kávét egyenesen Honduraszból importálta/, így az ára is megfizethetőbb, mivel a GEISHA variánsú kávék az egyik legdrágábbak a kávé világában.

A kávé szürete 2020 novemberében kezdődött. Ahogy az a minőségi kávéknál megszokott, csak a tökéletesen érett kávécseresznyéket szüretelik. A szüret 3 alkalommal történt (2020 novembere – decembere és 2021 januárja). Ezután a kávét száraz módszerrel dolgozták fel. A járványhelyzet és a Szuezi-csatornában keresztbe leparkolt hajó egy kicsit meghoszabbították a szállítást (áprilisról júniusra) . Ám megérte várni, a kávé végre a pörkölőnkben készen áll, hogy szebbé tegye az Ön napjait.

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Lejjeb a „további információk“ részben több információt talál a farmról és a kávé feldolgozási módszeréről.

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2021.08.02

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

3240 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé aromája nagyon édes, karamelles. Teste közepesen erős, és ízében érezhető a száraz feldolgozási módszer. Ízében a szárított gyümölcsök különböző tónusai érezhetőek, a virágok édességével. Lecsengése édes- karamelles, a kakaó enyhe kesernyességével.

Származási hely

A Geisha variánsú kávécserjéket Santa Barbara térségben vulkanikus talajon termesztik 1350 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2020 november-2021 január

További információk

Régió: Santa Barbara

Város: Trinidad

Farm: Finca Jerusalén

Farmer: José F. Cuellár Fajardo

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Geisha

Feldolgozás: száraz - natural

Magasság: 1350 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi,november 2020 – január 2021

SCA pontszám –87,8

A kávét a következőképpen dolgozták fel: az érett kávécseresznyék szürete 2020 novembere és 2021 januárja között zajlott. A szüret mindig kizárólag kézzel történik. A szüret után a cseresznyéket kiszórják egy nagy ponyvára, ahol kézzel átválogatják, megtisztítják az ágaktól, levelektől, piszoktól és a kevésbé érett kávécseresznyéktől. Ezután a tiszta és érett cseresznyéket afrikai ágyakon szétterítik, amelyekre a nap nagyrészében egyenesen süt a nap. A csersznyéket kb. 30 napig szárítják így. Ezalatt a farmerek naponta többször átforgatják, hogy azok egyenletesen száradjanak és ne penészedjenek. Ez az ellenőrzött szárítás addig tart, amíg a kávészem nedvességtartalma el nem éri a kb. 11 %-ot. Ezt követően a cseresznyéket összeszedik és speciális zsákokban újabb 30 napig pihentetik. Ezután a cseresznyék meghámozása következik, amely arra szolgál, hogy a kávészemek kikerüljenek a kiszáradt cseresznyéből. A hámozást követően a kávészemeket különleges, nedvesség és oxidációt gátló zsákokba csomagolják, amelyeket lezárásuk után klasszikus juta zsákokba helyeznek. A kávé készen áll az exportra és a pörkölésre.

Hozzászólások - Honduras Jerusalén GEISHA-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)