Ha el szeretne jutni a Kanyege feldolgozó állomásra, az utolsó kilométert gyalog kell megtennie. A feldogozó állomás magas tengerszint feletti magasságban, a hegyekben található. Az állomáshoz vezető utat Bourbon variánsú kávécserjék szegélyzik, amelyek december és május között érnek be. Ezek édes gyümölcseit most Önök is kiélvezhetik.
A feldolgozó állomást a specialty kávéval foglalkozó Sucafina vásárolta meg, mi pedig egyenesen tőlük vásároltuk, így a farmer-fogyasztó lánc leszűkült, aminek köszönhetően több hasznot tarthatnak meg a farmerek. A Sucafina megalapította a Rwacof szövetkezetet, amely 940 környékbeli farmert egyesít, akik a tökéletesen érett cseresznyéket leadják a feldolgozó állomásnak. A Rwacof iskolázza és segíti a farmereket, ennek köszönhetően garantált a magas minőség és a kontinuitás.
Miért választottuk ezt a kávét a kínálatunkba? Mivel a magas tengerszint feletti magasságban cseperedő szárazan feldolgozott Bourbon nagyon édeskés és lágy, és így tökéletes filterre vagy egy gyümölcsös eszpresszóra.
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
A kávé teste közepesen erős, szörpös és édes. Ízében a szárított gyümölcs tónusai dominálnak, már-már mézes édességgel. Lecsengése enyhén kesernyés, karamelles szellemű a citromfű tónusaival.
A Bourbon és Jackson variánsú kávécserjéket Nyamasheke térségben vulkanikus talajon termesztik 1800-2100 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2020.
Régió: Nyamasheke
Farm: Kanyege
Farmer: a környék kistermelői
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: Bourbon, Jackson
Feldolgozás: száraz (natural)
Magasság: 1800 - 2100 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2020
SCA pontszám – 87