Ingyenes kézbesítés
15000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Rwanda Kanyege-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)

Ha el szeretne jutni a Kanyege feldolgozó állomásra, az utolsó kilométert gyalog kell megtennie. A feldogozó állomás magas tengerszint feletti magasságban, a hegyekben található. Az állomáshoz vezető utat Bourbon variánsú kávécserjék szegélyzik, amelyek december és május között érnek be. Ezek édes gyümölcseit most Önök is kiélvezhetik.

A feldolgozó állomást a specialty kávéval foglalkozó Sucafina vásárolta meg, mi pedig egyenesen tőlük vásároltuk, így a farmer-fogyasztó lánc leszűkült, aminek köszönhetően több hasznot tarthatnak meg a farmerek. A Sucafina megalapította a Rwacof szövetkezetet, amely 940 környékbeli farmert egyesít, akik a tökéletesen érett cseresznyéket leadják a feldolgozó állomásnak. A Rwacof iskolázza és segíti a farmereket, ennek köszönhetően garantált a magas minőség és a kontinuitás.

Miért választottuk ezt a kávét a kínálatunkba? Mivel a magas tengerszint feletti magasságban cseperedő szárazan feldolgozott Bourbon nagyon édeskés és lágy, és így tökéletes filterre vagy egy gyümölcsös eszpresszóra.

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Elfogyott
Pörkölés dátuma: 2021.05.03

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2880 Ft
Mennyiség:
Elfogyott
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste közepesen erős, szörpös és édes. Ízében a szárított gyümölcs tónusai dominálnak, már-már mézes édességgel. Lecsengése enyhén kesernyés, karamelles szellemű a citromfű tónusaival.

Származási hely

A Bourbon és Jackson variánsú kávécserjéket Nyamasheke térségben vulkanikus talajon termesztik 1800-2100 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2020.

További információk

Régió: Nyamasheke

Farm: Kanyege

Farmer: a környék kistermelői

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Bourbon, Jackson

Feldolgozás: száraz (natural)

Magasság: 1800 - 2100 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2020

SCA pontszám – 87

 

Hozzászólások - Rwanda Kanyege-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)