MODERN ESZPRESSZÓ
Ízében szörpös édesség dominál, amit az apró bogyós gyümölcs lédússága kísér.
Napjaink kávékultúrájában a harmadik hullám dominál. De mit is jelent ez valójában? Lényege a friss kávé jellemzőinek, karakterikus jegyeinek megőrzése. Nagyobb hangsúly helyeződik a kávécserjék és magjainak származására, és többet megtudunk a farmerről, aki termesztette. Az egész folyamat az ültetvénytől a csészébe kerülésig így jobban átláthatóvá válik.
Ebben a láncban nagyon fontos szerepet tölt be a pörkölő, aki egyesíti a láncban részt vevő emberek erőfeszítéseit egy egészbe. Azt, hogy a kávénak milyen íze és illata lesz a pörkölő dönti el a pörkölés árnyalatával és a pörkölési görbével. Sötétebb pörkölésnél a kávé karakterikus jegyei a háttérbe szorulnak, ízében pedig a kávé valódi íze helyett főleg a pörkölés íze és a kávészemben található cukrok karamellizálódása érezhető.
Ezért döntöttünk úgy, hogy specialty kávékból létrehozunk egy egyedi eszpresszó kávékeveréket, amely tükrözi a frissen pörkölt kávé világának legmodernebb trendjeit. Figyelem! Ez a kávékeverék nem alulpörkölt és savanyú, tehát nem kell tartaniuk a savasságtól, amely sokkolja az ízlelőbimbókat. Az Espresso Moderna pont úgy van pörkölve, hogy édes, csokoládés és lédús legyen. Különböző tónusokkal és ízekkel játszik. Kiváló eszpresszó elkészítéséhez, és egyaránt kiélvezhetik mokka vagy French Press használatával.
100 % Arabika kávé
Eszpresszó keverék
Pörkölés árnyalata: City plus
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Teste közepesen erős, krémes. Ízében szörpös édesség dominál, amit az apró bogyós gyümölcs lédússága kísér. Édes lecsengése csokis és mogyorós, a fahéj tónusaival.
Ezt a keveréket a modern barisztikai irányzatokra való tekintettel alkottuk. A keveréket 50- 50%-ban Brazília Cerrado Diamond és Costa Rica Tarazzu alkotja. Mindkét kávéfajta a SCA normái alapján speciality minősítésű, amelyeket kézzel szüreteltek és válogattak.