Ingyenes kézbesítés
16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

COFFEEIN Espresso Moderna – kávékeverék (200g arabica szemes kávé)

Napjaink kávékultúrájában a harmadik hullám dominál. De mit is jelent ez valójában? Lényege a friss kávé jellemzőinek, karakterikus jegyeinek megőrzése. Nagyobb hangsúly helyeződik a kávécserjék és magjainak származására, és többet megtudunk a farmerről, aki termesztette. Az egész folyamat az ültetvénytől a csészébe kerülésig így jobban átláthatóvá válik.

Ebben a láncban nagyon fontos szerepet tölt be a pörkölő, aki egyesíti a láncban részt vevő emberek erőfeszítéseit egy egészbe. Azt, hogy a kávénak milyen íze és illata lesz a pörkölő dönti el a pörkölés árnyalatával és a pörkölési görbével. Sötétebb pörkölésnél a kávé karakterikus jegyei a háttérbe szorulnak, ízében pedig a kávé valódi íze helyett főleg a pörkölés íze és a kávészemben található cukrok karamellizálódása érezhető.

Ezért döntöttünk úgy, hogy specialty kávékból létrehozunk egy egyedi eszpresszó kávékeveréket, amely tükrözi a frissen pörkölt kávé világának legmodernebb trendjeit. Figyelem! Ez a kávékeverék nem alulpörkölt és savanyú, tehát nem kell tartaniuk a savasságtól, amely sokkolja az ízlelőbimbókat. Az Espresso Moderna pont úgy van pörkölve, hogy édes, csokoládés és lédús legyen. Különböző tónusokkal és ízekkel játszik. Kiváló eszpresszó elkészítéséhez, és egyaránt kiélvezhetik mokka vagy French Press használatával.


100 % Arabika kávé
Eszpresszó keverék
Pörkölés árnyalata: City plus
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2021.10.18

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2285 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
16 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

Teste közepesen erős, krémes. Ízében szörpös édesség dominál, amit az apró bogyós gyümölcs lédússága kísér. Édes lecsengése csokis és mogyorós, a fahéj tónusaival.

Származási hely

Ezt a keveréket a modern barisztikai irányzatokra való tekintettel alkottuk. A keveréket 50- 50%-ban Brazília Cerrado Diamond és Costa Rica Tarazzu alkotja. Mindkét kávéfajta a SCA normái alapján speciality minősítésű, amelyeket kézzel szüreteltek és válogattak.

Értékelések

Összesen
3 értékelés Értékelés hozzáadása
 • Gergő
  28.05.2018
  Pontosan ezt a fajta ízt keresem. Nagyon kiegyensúlyozott. Csak így tovább !
 • Kinga
  04.11.2018
  Pillanatnyilag a kedvenc kávéim egyike! Az elején kellemesen savas a végén pedig finoman csokis. Kiváló kombináció!
 • Pál András
  29.10.2020
  Ez a kávé a kávékorzó független tesztjén is átesett. A teszt eredménye ezen a linken elolvasható: https://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1839:coffeein-espresso-moderna-kavekostolo&catid=43:kavekostolo-szemeskave-tesztek&Itemid=110

Hozzászólások - COFFEEIN Espresso Moderna – kávékeverék (200g arabica szemes kávé)