A kávé ízét erős csokoládé és kakaós jegyek uralják, minimális savassággal.
Ez a kávé a kávéművészet csúcsát képviseli, a Jinotega régió kis farmjain zajló gondos termesztés és kézi betakarítás eredménye.
Az 1600-2000 méteres tengerszint feletti magasságban, vulkanikus talajon történő termesztésnek köszönhetően ez a kávé egyedi karaktert és ízt kap, amit a kávészakértők világszerte nagyra értékelnek.
A nicaraguai 100%-os arabica kiegyensúlyozottságáról és édességéről ismert, amely gazdag csokoládé- és kakaójegyeket tartalmaz, minimális savassággal - savanyúsággal. A Full City roast árnyalat felerősíti ezeket a jellemzőket, mely teljes és erős kávétestet hoz létre.
Az Aldea COOP szövetkezet kistermelőitől származik, ami azt jelenti, hogy minden megvásárolt csomaggal a helyi közösségeket támogatja. Ez a kávé gazdag és összetett ízvilágot kínál, amely magába foglalja a csokoládé, a kakaó és a karamell árnyalatait, egyedi ízprofilt hozva létre, amely még a legigényesebbek ízlését is kielégíti.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé aromája nagyon erős, csokoládés. Ízében, minimális savassággal, nehéz csokoládés és kakaós tónusok dominálnak. Lecsengése szintén csokoládés jellegű, amely rövid, de intenzív.
A kávécserjéket Jinotega térségében elhelyezkedő vulkanikus talajon termesztik 1600-2000 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: Jinotega
Farm: Aldea COOP - kistermelők egyesülete
Variáns: Caturra, Catuai
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 1600-2000m tengerszint feletti magasságban
Többet a nicaraguai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.