Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Guatemala La Senda – sötét pörkölés (200g szemes kávé)

A La Senda farm tulajdonosai Arnoldo és Maria Pérez. A kávécseresznyéket évtizedeken keresztül hagyományos módon dolgozták fel és termesztették. Ám 2018-ban meglátogatta őket az amerikai Merit coffee kávépörkölő mestere, és egy szokatlan együttműködésbe kezdtek. Szabad kezet kapott a frissen szüretelt kávécseresznyék feldolgozásában.Thomas Pingen /pörkölő mester/ több hónapos munkába kezdett, melynek során több fajta feldolgozási módszert,fermentációs és szárítási időtartamot próbált ki. Több mint 300 kísérletet végzett, míg végül kifejlesztette a karbonikus macerációt /szén-dioxidos erjesztést/. Ezt a módszert a szőlő feldolgozásánál használják, de a kávécseresznyék feldolgozásánál egy újdonságról van szó.

Hogy is megy végbe ez a folyamat? A frissen leszüretelt kávécseresznyéket egy tartályba helyezik, amit hermetikusan lezárnak. A tartályból egy vékony tömlőt vezetnek ki. Amikor elkezdődik az erjedés, a tömlőn keresztül kiszorítódik az oxigén, aminek köszönhetően egy anaerob környezet keletkezik. Az egész folyamat 220 -280 óráig tart.

Ezzel a módszerrel csupán 5000kg kávét dolgoztak fel, ami 70 zsáknak felel meg.Nekünk szerencsésen sikerült megvásárolni 2 zsákot ebből a különleges kávéból

100 % Arabika
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2020.02.17

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

3200 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste közepesen erős,teás. Ízében fellelhető az apró bogyós gyümölcs,a mandula és a kakaó. Lecsengése édesebb tónusú, a háttérben gyümölcsös fekete tea érezhető.

Származási hely

A Pache variánsú kávécserjéket Acetenango térségben vulkanikus talajon termesztik 1600 – 2000 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket 220 órás anaerob fermentációval dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás. Szüret: 2019.

További információk

Régió: Acetenango

Farm: La Senda

Farmer: Arnoldo Pérez Melendez

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Pache

Feldolgozás: 220 órás anaerob fermentáció

Magasság: 1600 - 2000  m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2019

SCA pontszám – 89

Hozzászólások - Guatemala La Senda – sötét pörkölés (200g szemes kávé)