A robusta az arabica kávéval ellentétben enyhébb ízű, és a szakemberek által alsóbbrendű, érdektelen kávénak van nyilvánítva. Mi ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy besoroljuk ajánlatunkba az Indiából származó 100% robusta kávét. Háromszor több koffeint tartalmaz, mint az arabica, ami miatt olyan hatása van, mint egy valódi energiaitalnak. Szintén alkalmas saját kávékeverékek elkészítésére, amelyeknek a fő alkotórésze az arabica kávé és néhány százaléka (20% az ideális) pedig robusta.
100 % Robuszta
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 1000 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé teste nagyon erős. Íze erősen keserű és földi, egy csipetnyi savasság vagy gyümölcsös saványúság nélkül. Annak ellenére, hogy az íze semmivel sem lep meg, mégis megvan a varázsa. Eszpresszó formájában felettébb sűrű krémet alkot.
Az S.274 és CxR variánsú robuszta kávécserjéket Tamilnádú térségben termesztik 950-1200 m tengerszint feletti magasságban. A robusztához szokatlan módon a kávécseresznyéket kézzel szüretelik és válogatják, majd nedves módszerrel dolgozzák fel. VIGYÁZAT! A robusta akár 3-szor több koffeint tartalmaz, mint az arabica.
Régió: Travancore, Tamilnádu
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozó állomás: Nagercoil
Variáns: S.274 / CxR
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 950-1200m tengerszint feletti magasságban
Többet az indiai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.