Ízében a nádcukor, a tejcsokoládé és az étcsokoládé édes tónusai dominálnak.
Ez a kávé közvetlenül a Sierra Madre hegység szívében található Chiapas régióból származik, ahol a vulkanikus talaj és az ideális 1200-1600 méteres tengerszint feletti magasság tökéletes feltételeket teremt a kávéfák termesztéséhez. Ezeknek az egyedülálló körülményeknek köszönhetően a Mexico Chiapas különleges ízélményt kínál.
A kávét Full City árnyalatúra pörköljük, aminek köszönhetően közepes erősségű, szirupos testet kap, csodálatos édes jegyekkel. Ízében a cukornád és a dió édes árnyalatai érvényesülnek, kiegészítve a tej- és az étcsokoládéval, így ez az egyik legédesebb kávé a kínálatunkból.
Ez a kávé nem csak egy közönséges ital. Ez a büszkeség és a hagyomány története, amelyet a 18. század végén kezdtek írni Veracruzban. Ma a mexikói Chiapas, a farmerek örökségét és szenvedélyét képviseli, akik 12 államban, körülbelül 500.000 hektáron termelnek kávét. A termelés több mint felét megtartják maguknak.
Kóstoljon meg egy csésze mexikói kávét a Chiapas régióból, és hagyja, hogy elragadja az édes, karamelles íz a tejcsokoládé és dió lecsengésével. Tökéletes választás mindazok számára, akik egy mély, de édes kávéélményre vágynak, amely Mexikó szívébe juttatja őket.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Teste közepesen erős, szörpös. Kínálatunkból ez a kávé a legédesebb kávék egyike. Ízében a nádcukor, a tejcsokoládé és az étcsokoládé édes tónusai dominálnak, melyeket édeskés diós lecsengés követ.
A kávécserjéket a Chiapas térségben elhelyezkedő Sierra Madre hegységben vulkanikus talajon termesztik 1200-1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: Chiapas - Sierra Madre
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozó állomás: Chiapas
Variáns: Typica / Bourbon / Mundo Novo
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 1200-1600 m tengerszint feletti magasságban
Többet a mexikói kávéról ebben a cikkünkben olvashat.