Kiegyensúlyozott kávé az ízek széles skálájával. Ízében az étcsokoládé dominál édes bogyós gyümölccsel kisérve.
Guatemalába 1750-ben került be a kávécserje, de a kezdetekben csak dísznövényként használták. A guatemala kávé termesztése csak a 19. században kezdődött, amikor Guatemalát nagy veszteség érte, mivel export növényüket – az indigót- megtámadták a kártevők. Ennek hatására a kormány úgy döntött, hogy más export terméket keres. A választás a kávéra esett, és hogy a terv sikerrel járjon, a termelők közt egymillió kávémag lett szétosztva. Így az országban elkezdődött a kávétermesztés, amely már közel 150 éve tart.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé teste közepesen erős, szörpös. Ízvilága, melyben az ízek széles skáláját találhatjuk meg, nagyon kiegyensúlyozott. Az elején elvarázsol az érett bogyós gyümölcs édes savassága, melyet az étcsokoládé íze kísér. Hosszan tartó lecsengése közepesen erős, csokoládés.
A kávécserjéket az ország nyugati részén, Huehuetenango térségben vulkanikus talajon termesztik 1400-2000 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: Huehuetenango
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozó állomás: Huehuetenango
Variáns: Caturra / Catuai / Bourbon
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 1400-2000 m tengerszint feletti magasságban
Többet a guatemalai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.