Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Guatemala Huehuetenango (200 g,szemes)

Guatemalába 1750-ben került be a kávécserje, de a kezdetekben csak dísznövényként használták. A guatemala kávé termesztése csak a 19. században kezdődött, amikor Guatemalát nagy veszteség érte, mivel export növényüket – az indigót- megtámadták a kártevők. Ennek hatására a kormány úgy döntött, hogy más export terméket keres. A választás a kávéra esett, és hogy a terv sikerrel járjon, a termelők közt egymillió kávémag lett szétosztva. Így az országban elkezdődött a kávétermesztés, amely már közel 150 éve tart.

100 % Arabika
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2019.08.19

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

1900 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste közepesen erős, szörpös. Ízvilága, melyben az ízek széles skáláját találhatjuk meg, nagyon kiegyensúlyozott. Az elején elvarázsol az érett bogyós gyümölcs édes savassága, melyet az étcsokoládé íze kísér. Hosszan tartó lecsengése közepesen erős, csokoládés.

Származási hely

A kávécserjéket az ország nyugati részén, Huehuetenango térségben vulkanikus talajon termesztik 1400-2000 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.

További információk

Régió: Huehuetenango

Farm: a környék kistermelői

Feldolgozó állomás: Huehuetenango

Variáns: Caturra / Catuai / Bourbon

Feldolgozás: Nedves, napon szárítva

Magasság: 1400-2000 m tengerszint feletti magasságban

Hozzászólások - Guatemala Huehuetenango (200 g,szemes)