A Cascara szárított magozott kávécseresznye, melynek rendkívül magas az antioxidáns tartalma. Miután a kávécseresznyékből eltávolítják a magokat (kávébabot), a héjakat összegyűjtik, majd napon szárítják. Ízében csipkebogyó, eper, málna és különféle gyümölcsök dominálnak.
A kínálatunkban található Cascara Panamából származik, konkrétan a Finca Hartmann farmról. Ízvilága édeskés, megtalálhatóak benne a fekete tea kesernyés tónusai.
A `további információk` szekcióban található a Cascara elkészítési módja.
Csomagolás: 75g
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávétól eltérően a Cascara íze mézédes, nem kesernyés. Ízében csipkebogyó, eper, málna és különféle gyümölcsök dominálnak.
A kínálatunkban található Cascara Panamából származik, pontosabban a Santa Clara régió Hartmann farmjáról. A Maragogype variánsú kávécserjéket vulkanikus talajon termesztették 1300m tengerszint feletti magasságban és kézzel szüretelték. A kávécseresznyéket száraz módon dolgozták fel. Miután a kávécseresznyékből eltávolították a magokat (kávébabot), a héjakat összegyűjtötték, majd napon szárították.
RÉGIÓ: Santa Clara
FELDOLGOZÁS: száraz
FARM: Finca Hartmann
SZÜRET: kézi
Elkészítési mód:
1. Forraljon fel 200ml vizet 96°C-ra. Amennyiben nincsen vízforraló kannája állítható hőfokkal, a víz felforrása után várjon 45-60 másodpercet.
2. Készítsen elő egy French Press-t és öblítse ki.
3. Mérjen ki 10g Cascarát. (100ml vízhez 5g Cascara)
4. Szórjon a French Press-be 10g Cascarát, majd öntse le 200ml forró vízzel. Alaposan keverje át és várjon 2 percet.
5. A tetőt helyezze rá, így a gőz nem tud kiszökni és megmarad a megfelelő hőmérséklet, majd várjon további 2 percet.
6. Miután letelt az idő, nyomja le a szűrőt. Ezzel szétválasztja a Cascarát a víztől és befejeződik az extrakció.
7. Öntse az italt egy előmelegített csészébe.
8. Fogyassza egészséggel !