Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Jáva Argopuro Anaerobic - közepes pörkölés – (200g arabica, szemes kávé)

Péter ajánljaLegnépszerűbb

DIRECT TRADE AZ ARGOPURO VULKÁN ALÓL

Miközben ezeket a sorokat írom, jobb felől a kihunyt Argopuro tűzhányó magasodik fölém. Most épp Kelet-Jáván vagyok. A nap első részében kávécserjéket telepítettünk, majd a kávépörkölésről tartottam előadást a helyi agroerdészeti iskolában. Ezek a fiatalok egész életüket a kávétermesztésnek szeretnék szentelni. De ne szaladjunk ennyire előre, térjünk csak vissza a kezdetekhez...

Mas Muhlis agronómusként végzett az egyetemen, majd visszatért szülőfalujába, hogy megoldja a közben kialakult súlyos mezőgazdasági helyzetet, ugyanis a területről eltűnt az éltető víz. 2018-ban egy tűzvész pusztította el az Argopuro hegység nagy részét. Mas úgy döntött, feléleszti a térséget, mégpedig a kávétermesztés által. Megalapította a Walida szövetkezetet, melyet az Agropuro térségében élő 500 farmercsalád alkot. És megkezdődött a kemény munka. Elképesztő mennyiségű kávécserjét és különböző más növényeket telepítettek, 5 évbe telt, mire sikerült revitalizálni a területet, és olyan ökoszisztémát alakítottak ki, amely nagyon gazdag élővilággal rendelkezik, de ez a projekt valójában Muhlis életműve lesz, hiszen messze még az alagút vége.

Létrehoztak egy nonprofit szervezetet is – egy agroerdészeti iskolát a környék gyermekei számára. A tanintézménynek ma 23 tanára és több mint 800 diákja van. A gyerekekből farmerek, feldolgozók lesznek, de aki kedvet érez a továbbtanuláshoz, akár agronómussá is válhat. Muhlis a kávéeladásból származó haszon 40%-át az iskolára fordítja, aminek köszönhetően az oktatás ingyenes. A Walida egyik alappillére a fair trade kereskedelem, a farmerek a régióban megszokott ár kétszeresét kapják a leszüretelt termésért.

Mas Muhlis amolyan "őrült tudós". Imádja a kutatást, a kémiát, minden gondolata a fejlesztés körül forog, fáradhatatlanul keresi az új kávéfeldolgozási módszereket. Elképesztő dolgokkal kísérletezik. Mi két kávét hoztunk el tőle: az első hagyományos, black honey módszerrel készült, a másik pedig 36 órás anaerob fermentációval. Egy és ugyanaz a kávé két különböző módszerrel feldolgozva. Ígérem, felejthetetlen élményben lesz részük.


100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City +
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

4960 Ft
Mennyiség:
Doprava zadarmo

Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 19.06.2024
Elkészítését ajánljuk: Eszpresszó,Mokka

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Ízvilág

Aromája nagyon édes, vaníliás, rumos. Közepes, teás testű. Ízében karamelles édesség dominál, melyet a háttérben citrusos tónusok kísérnek. Lecsengése enyhén csokoládés, a mazsola és a rum kíséretében / mint a rumos golyó/.

Származási hely

A Caturra és Lini S-795 variánsú kávécserjéket Kelet-Jáván, a kialudt Argopuro vulkán alatt termesztik 1400 - 1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz és anaerobic natural módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás, 2023 augusztus.

További információk

Régió: Kelet-Jáva, Argopuro
Farm: Argopuro vulkán környéki farmok
Farmer: Mas Muhlis és 500 farmer család
Feldolgozó állomás: Walida
Variáns: piros caturra, Lini S-795
Feldolgozás: anaerobic (36ó maceráció)
Magasság: 1400-1600 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2023
SCA pontszám: 87

A jávai utazásunkról bővebben ITT olvashat.

Értékelések

Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása

Ajánljuk

Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok!