Ízében a nádcukor, a tejcsokoládé és az étcsokoládé édes tónusai dominálnak.
Mexikóban a kávétermesztés a 18. században kezdődött Veracruze államban. Mivel a kávécserjéknek kedvező feltételei voltak, két évszázaddal később már Mexikó 12 államában termesztették 500 000 hektár termőföldön a mexikói kávét. A mexikóiak nagyon büszkék a szemes kávéjukra, ezért csak a termelés kb. 40 %-át exportálják.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 1000 g (szemes kávé)
A kávé testes íze közepesen erős, szörpös. Kínálatunkból ez a kávé a legédesebb kávék egyike. Ízében a nádcukor, a tejcsokoládé és az étcsokoládé édes tónusai dominálnak, melyeket édeskés diós lecsengés követ.
A kávécserjéket a Chiapas térségben elhelyezkedő Sierra Madre hegységben vulkanikus talajon termesztik 1200-1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: Chiapas - Sierra Madre
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozó állomás: Chiapas
Variáns: Typica / Bourbon / Mundo Novo
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 1200-1600 m tengerszint feletti magasságban
Többet a mexikói kávéról ebben a cikkünkben olvashat.
Egy gyors regisztrációt követően 5% klubtagi kedvezménnyel vásárolhatja kávéinkat!
Regisztrálok!