Ízében szárított gyümölcs, piros szőlő, szegfűszeg érezhető, melyeket erős lecsengés követ.
Pápua Új-Guinea évente a világ évi kávékitermelésének csupán az 1%-át termeli ki. Pápuában a kávéültetvények nehezen hozzáférhető helyeken, mélyen elrejtve az őserdőben terülnek el. A kávé 75 % - a kistermelőktől származik, akik kézzel végzik a kávé betakarítását.
100 % Arabika
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 1000 g (szemes kávé)
Hatalmas testű. Csodálatos aromája, mely az őrlésnél teljesedik ki, már az elején elvarázsol. Ízében a földimogyoró édessége, a szárított gyümölcs, a piros szőlő, a szegfűszeg és a bor érezhető, melyeket borsos, erős lecsengés követ.
A kávécserjéket Waghi Valley térségben termesztik 1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel. Az ültetvények mélyen az őserdőben találhatóak, ahol a kávébogyók nagyon lassan érnek. Mindez a magas páratartalomnak és a magas fáknak köszönhető, melyek nem engedik át a napfényt. A kávé kávészemei csodálatosan egyenletesek.
Régió: Waghi Valley
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozó állomás: Sigri
Variáns: Typica
Feldolgozás: nedves (24órás fermentáció)
Magasság: 1600 m tengerszint feletti magasságban