Ízében a friss trópusi gyümölcsök édes tónusai dominálnak tejcsokoládéval és nádcukorral kombinálva.
Világszerte a legjobb szemes kávék közé tartozik. Ásványokban gazdag, vulkanikus eredetű területeken termesztik, amely a friss kávénak átfogó ízt ad.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
A kávé teste közepesen erős, édes. Ízében a friss trópusi gyümölcsök édes tónusai dominálnak tejcsokoládéval és nádcukorral kombinálva. Lecsengése enyhén keserű, a narancshéj ízére emlékeztet.
A kávécserjéket az ország nyugati részén, San Marcos de Tarrazú térségben vulkanikus talajon termesztik 1300-1800 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: San Marcos de Tarrazú
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozó állomás: La Pastora
Variáns: Caturra / Catuai
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 1300-1800 m tengerszint feletti magasságban
Többet a kosztarikai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.