Maracujás-Kávés Panna Cotta
Hozzávalók:
- 2 csésze COSTA RICA TARRAZU
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- 1 kk vanília pasta
- 2 db maracuja
- 2 db lapzselatin
- 1 csipet friss menta
Készítés:
Egy igazi észak-olasz desszerttel szolgálunk választott COSTA RICA-i kávénkhoz, amit nem csak kortyolgatni fogunk mellé. Maracujás-Kávés Panna Cotta!
2 dl tejszínt és 1 dl tejet öntsetek egy kisebb edénybe és kezdjétek el lassan hevíteni. Pár perc és keverés után adjatok hozzá 1 kk vanília pasztát. Mindezt első forrásig habverővel folyamatosan kavarjátok.
Egy edénybe öntsetek langyos vizet és helyezzetek bele 1 db lapzselatint. Mikor a zselatin elkezdi felvenni a vizet, ajdátok hozzá az edény tartalmához és várjatok meg, míg elfő benne.
Öntsétek egy díszpohárba és hagyjátok kihülni, illetve megdermedni.
A második lépés még ennél is egyszerűbb lesz, ahol a zselatint 2 csésze kávéban kell feloldani. Szintén helyezzétek egy edénybe és hagyjátok megdermedni ezt is.
Tálaláskor a kávé zselét kockázzátok fel, szórjátok a panna cotta tetejére, valamint kanalazzatok rá maracuját. Végül kevés menta és egy csésze kávé kíséretében már csak hátradőlve el kell fogyasztani.
Választott kávénk közepesen erős testű és édes, éppen ezért nem csak a csészében de a desszert tetején is tökéletesen megállja a helyét. Ízében a friss trópusi gyümölcsök édes tónusai dominálnak tejcsokoládéval és nádcukorral kombinálva. Lecsengése enyhén keserű, a narancshéj ízére emlékeztet.
Kellemes kávézást mindenkinek!