Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Jáva Flowertron - világos pörkölés – (200g arabica, szemes kávé)

LegnépszerűbbÚjdonság

Egy őrült kísérlet az Argopuro vulkán lábától

Talán már ismeri Muhlist a jávai farmert. Az Argopuro-hegység lábánál fekvő farmján készítette ezt a remek kávét, melyet száraz és anaerob módszerekkel dolgozott fel.

Muhlis képzett agronómus, aki a kémiához is ért. A feldolgozó állomása egy kis laboratórium is egyben, ahol különböző kávéfeldolgozási módszereket tesztel.

Ezt a limitált kávét "flowertronnak" nevezte el, mivel nagyon édes és virágos. Egy rendkívül hosszadalmas, kettős erjesztésről van szó, ahol a cseresznyét először száraz eljárással, a levegőn erjesztik 72 órán át, majd további 120 órán keresztül erjesztik zárt tartályban, amelybe szén-dioxidot engednek.

Elég őrülten hangzik, nem igaz? A kávé ízében visszacseng a fermentáció hossza, melytől erőteljesebb alkoholos és likőrös tónusokat várhat, virágos és erjesztett kakaós utóízzel.

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

5020 Ft
Mennyiség:
Doprava zadarmo

Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 19.06.2024
Elkészítését ajánljuk: Filter

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Receptek

aeropress

260ml vízhez 20g kávé / 1:13 arány/

22-23 comandante kattintás

93 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 2:30 perc

-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz és alaposan megkeverjük

- harmadik felöntés 1 percnél újabb 60g víz és alaposan megkeverjük

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 80g víz és megkeverjük

- a második percnél felhelyezzük a filter tartót / az átmosott papírfilterrel/

- elkezdődik az extrakció, amely 30 másodpercig tart

v60

1.variáció

15 g —> 240 ml (91°C)
18 kattintás Comandante (540 mikron)
0:00 – 0:30 50 ml (gyors körköros felöntés és ez követően “blooming”)
0:30 – 1:00 50 ml (gyors körköros felöntés és ez követően “második blooming”)
1:00 – 2:00 140 ml (lassú felöntés, az első 70 ml körözve a második 70 ml középre)
extrakció vége: kb. 2:30

 

2.variáció

450ml vízhez 30g kávé / 1:15 arány/

23 kattintás Comandante

96 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 3 perc

-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz 

- harmadik felöntés 1 percnél újabb 100g víz 

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 110g víz 

-ötödik felöntés 2 percnél 110g víz 

- 2 perc 30 másodpercnél körkörörösen megkeverjük a dripper tartalmát

Ízvilág

A kávé aromája nagyon édes és átható. Teste erőteljes és domináns. Ízében a karamell édessége van fölényben, melyet nagyon szépen kiegészítenek a háttérben meghúzódó alkoholos és likőrös ízjegyek. Utóíze valamivel nehezebb, rumos, mazsolás, enyhén csokis.

Származási hely

A Caturra és Lini S-795 variánsú kávécserjéket Kelet-Jáván, a kialudt Argopuro vulkán alatt termesztik 1800 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket kettős erjesztéssel - flowertron  módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás, 2023 augusztus.

További információk

Régió: Kelet-Jáva, Argopuro
Farm: Argopuro vulkán környéki farmok
Farmer: Mas Muhlis és 500 farmer család
Feldolgozó állomás: Walida
Variáns: piros caturra, Lini S-795
Feldolgozás: 72 ó. száraz, 120 ó. karbonikus maceráció
Magasság: 1800 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2023 augusztus
SCA pontszám: 87

Értékelések

Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok!