Hűsítő jegeskávé receptek

Narancsos kávé:
- Etiopia Yirgacheffe
- egy narancs leve
- fél narancs felszeletelve
- jég
Első lépésként egy nagyobb narancs levét facsarjátok ki, és adjatok hozzá jeget, hogy egy igazi nyári hűsítő italt kapjatok. Ezután egy fél narancsot szeleteljetek bele, majd ehhez főzzetek le egy csésze etiópiát. A kávé ízében a gyümölcsös tónusok széles skálája, valamint dió és csokoládé érezhető, ami tökéletesen passzol a narancsos ízvilághoz. Teste közepesen erős, virágos aromája már az elején elvarázsol.
Eszpresszótonic:
- 1 teáskanál méz
- fél narancs leve
- 2 csésze Etiopia Yirgacheffe
- 2 dl tonic
- jégkocka
A pohárba tegyetek egy teáskanál mézet, majd mehet rá két csésze etiópia. A kávé virágos aromája átszűrődik az italba is. Lecsengése édes, enyhén gyümölcsös, az étcsokoládé tónusaival, mely tökéletesen illik a tonik kesernyés ízvilágához. Ezután adjátok hozzá fél narancsnak a levét, a jégkockákat, és öntsétek fel 2 dl tonikkal.
Kellemes kávézást mindenkinek!