Kávés receptek

Citrusos Tápióka Puding

Citrusos Tápióka Puding | 27.04.2022
Citrusos Tápióka Puding

Hozzávalók:

  • 1 csésze PERU EL PALTO
  • 50 g tápiókagyöngy
  • 2 dl kókusztej
  • 1 ek méz
  • 1 kk vanília paszta
  • 1 db narancs
  • 1 db grapefruit
  • 1 db lime
  • 1 db gránátalma
  • 1 szál menta

Készítés:

A mai desszertünket választott kávénkhoz párosítottuk, mely egy sötét pörkölésű, testes és kávé rajongóknak kötelező, Peruból származó mennyország. Citrusos Tápióka Puding!

Egy kisméretű edénybe helyezzetek 50 g tápiókagyöngyöt, amihez 1 csipet lime, narancs és grapfruit héjat kell adjatok. Természetesen ezt reszelővel is megtehetitek, vagy apróra vágva, ahogy mi is tettük. Öntsétek fel 2 dl kókusztejjel és lassan kezdjétek el hevíteni, kevergetés mellett. Az édes ízekért végül 1 ek méz és 1 kk vanília pasta lesz a felelős. Csupán első forrásig kell felfőznötök az egészet, majd egy tálba öntve hagyjátok, hogy lehűljön, majd hűtőben megdermedjen.

A gránátalmát a megszokott módon, a narancsot és grapefruitot pedig kifilézve készítsétek elő a tálaláshoz egy nagy csipet apróra vágott menta kíséretében.

Ezekkel megágyazva rétegesen tálaljátok a pudingot egy díszpohárban. Végül már csak egy presszó lefőzése van hátra, hogy teljes legyen az élvezet.

Mivel választott kávénk alacsony savakkal rendelkezik, desszertünk tökéletesen fog illeszkedni hozzá citrusos és édes ízjegyeivel.

A PERU EL PALTO teste hatalmas és erős. Ízében a kakaó kíséretében édes és csokoládés tónusok dominálnak . Lecsengése keserű, a grépfrút és narancshéj ízeire emlékeztet, tovább kiegészítve desszertünket.

Kellemes kávézást mindenkinek!