Málnás-kávés Rigó Jancsi

Pál András - foto Pál András Kávés receptek 19.03.2022
Málnás-kávés Rigó Jancsi

Hozzávalók:

  • 2 csésze eszpresszó
  • 175 g Liszt
  • 9 db Tojàs
  • 160 g Cukor
  • 25 g kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 l Habtejszín
  • 1 ek porcukor
  • 500 g málna

Készítés:

Elsőként válasszatok szét 8 db tojást, majd miután kemény habbá vertétek a fehérjét, lassan adagoljátok hozzá a tojássárgáját. Folyamatos keverés mellett kanalazzatok hozzá 160 g kristálycukrot, 25 g kakaót és 175 g lisztet, valamint végezetül egy tk sütőport.

A sütemény alapjával el is készültetek, melyet formába öntve 20 perc alatt kell 180 fokon készre sütni.

Ezt követően a süti lelkével a kávés mousseal folytatjuk. Ehhez főzzetek le 2 csészényi CUBA SIERRA MAESTRA.-t Választásunknak egyszerű okai voltak. Elsőként semmilyen savasság nem érezhető benne, illetve csokoládés, földes ízével és nehéz domináns tónusaival tökéletesen passzol desszertünkhöz.

1 liter habtejszínt verjetek habbá, majd a kihűlt kávét öntsétek hozzá. Folymatos keverés mellett érkezhet még 1 tojás sárgája, valamint egy púposkanál porcukor.

Végül, hogy fanyar ízekkel is kiegészítsük a desszertet, egy málna szószt készítünk. 2 ek cukor kíséretében főzzetek pépesre fél kg málnát, majd botmixerrel és szitával dolgozzátok át.

Tálaláskor a karamellel való kreativitást nyugodtan dobjátok be, pár levél menta és természetesen egy forró csésze presszó mellett.

Jó étvágyat!