Málnás-kávés Rigó Jancsi
Hozzávalók:
- 2 csésze eszpresszó
- 175 g Liszt
- 9 db Tojàs
- 160 g Cukor
- 25 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 l Habtejszín
- 1 ek porcukor
- 500 g málna
Készítés:
Elsőként válasszatok szét 8 db tojást, majd miután kemény habbá vertétek a fehérjét, lassan adagoljátok hozzá a tojássárgáját. Folyamatos keverés mellett kanalazzatok hozzá 160 g kristálycukrot, 25 g kakaót és 175 g lisztet, valamint végezetül egy tk sütőport.
A sütemény alapjával el is készültetek, melyet formába öntve 20 perc alatt kell 180 fokon készre sütni.
Ezt követően a süti lelkével a kávés mousseal folytatjuk. Ehhez főzzetek le 2 csészényi CUBA SIERRA MAESTRA.-t Választásunknak egyszerű okai voltak. Elsőként semmilyen savasság nem érezhető benne, illetve csokoládés, földes ízével és nehéz domináns tónusaival tökéletesen passzol desszertünkhöz.
1 liter habtejszínt verjetek habbá, majd a kihűlt kávét öntsétek hozzá. Folymatos keverés mellett érkezhet még 1 tojás sárgája, valamint egy púposkanál porcukor.
Végül, hogy fanyar ízekkel is kiegészítsük a desszertet, egy málna szószt készítünk. 2 ek cukor kíséretében főzzetek pépesre fél kg málnát, majd botmixerrel és szitával dolgozzátok át.
Tálaláskor a karamellel való kreativitást nyugodtan dobjátok be, pár levél menta és természetesen egy forró csésze presszó mellett.
Jó étvágyat!