Mindent a kézműves kávéról

| 16.09.2019 Coffeein cikkek
Mindent a kézműves kávéról

Egyre nagyobb divattá vált, hogy kézműves jelzővel lássák el az egyes termékeket, ételeket. Többek között a kézműves kávé kifejezéssel is sokkal gyakrabban találkozhatunk a mindennapok során, ha kicsit jobban odafigyelünk rá.

Hol kezdődik a kézműves kávé?

Természetesen nagyon könnyű bármilyen termékre rásütni, hogy kézműves, csak azért mert az elkészítés utolsó szakaszában valóban nagyobb odafigyeléssel készült az átlagnál, de a kávé esetében ez egy fokkal bonyolultabb. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kávé elkészítése egy összetett folyamat, és nem csak abban merül ki, hogy egy szakmailag jól képzett barista megfőzi azt. Legalább ennyire fontos, hogy miként szüretelték, tárolták, szállították és pörkölték a kávészemeket. Így az igazi kézműves kávé esetében a gyártás minden eleménél fellelhető a magas minőség, a tradíciók szem előtt tartása és a maximális odafigyelés. 

A kézműves kávé legelső útja a szüretelésnél kezdődik: nagy gondossággal, kézzel történik a művelet, ahol kizárólag a megfelelő minőségű szemek kerülnek kiválogatásra. A termőhelyek magaslati helyeken találhatóak általában a trópusi és szubtrópusi övezetekben. A szállítás az erre legalkalmasabb tárolókban, jutazsákokban történik, amely a legmegfelelőbb körülményeket biztosítja a kávészemeknek. A következő állomás a pörkölő: a hagyományos lassú pörkölés 10-14 percig tart, amely alatt a kávé elnyeri zamatát. Minél sötétebbre pörkölik a kávét, annál erősebb ízvilággal - nehezebb, csokoládés tónusokkal fog rendelkezni.Továbbá az is elmondható, hogy minél frissebb pörkölésű kávét iszunk, annál finomabb lesz a végeredmény.

A valódi kézműves kávé lelőhelye

A Coffeein kizárólag magas minőségű kávék forgalmazásával foglalkozik. Célunk, hogy vásárlóink a legkiválóbb kávékat élvezhessék nap, mint nap. Kínálatunkban mindenki megtalálja a kedvére valót: minden kávé részletes leírással rendelkezik, amely tartalmazza az ízvilágot, származási helyet, erősséget, krémességet és az elkészítési javaslatot. A kávépörkölést mi magunk végezzük el szlovákiai pörkölőnkben, így biztosítva a folyamatos minőséget. Látogasson el honlapunkra, tekintse meg frissen pörkölt kávéinkat és találja meg kedvencét!