A legjobb jegeskávé recept - COLD BREW

COFFEEIN.SK Különböző kávék elkészítése 19.08.2021
A legjobb jegeskávé recept - COLD BREW

A nyári hónapokban szinte mindenkinek van egy tuti tippje arra, hogy hogyan hűtse le magát az embert próbáló hőségekben. Van, aki a meleg teára esküszik és van, aki egyszerűen elutazik a Balatonhoz és lángost fogyaszt, no meg persze koktélt. A mi tuti tippünk a COLD BREW hideg kávéital, melynek lágy és édes íze egyszerre felfrissít és felráz.

A Cold Brew egy hideg kávéital, amely a kávé hosszan tartó hideg vízben történő áztatásával keletkezik. Míg a filteres kávé forró vízzel történő elkészítésénél az extrakció 5 percig tart (pl. Hario V60), a Cold Brew esetében az extrakciót elhúzhatják akár 36 óráig. Az így elkészített kávé hatalmas testtel rendelkezik, és egyben tele van édes gyümölcsös és csokoládés tónussal (az ízvilág természetesen a szemes kávétól is függ).

Mi a Cold Brew elkészítéséhez a mizudashi kávéfőzőt használjuk, mellyel nagy mennyiségű hideg kávét tudunk készíteni. A kávéfőző nagyon egyszerűen kezelhető, könnyű, ügyes és a kávé elkészítésehez nincs szükség más barisztikai kellékhez. Épp ezeknek a kiváló tulajdonságainak köszönhetően döntöttünk úgy, hogy besoroljuk kínálatunkba ezt a kávékészítőt. Tehát, ha úgy érzi, hogy otthon is jól esne a hideg kávé, de nincs az elkészítéséhez megfelelő eszköze, a mi tippünk a hario mizudashi.

A Cold Brew elkészítése:

Mielőtt belevágnánk a közepébe, fontosnak tartjuk elmondani, hogy alternatív elkészítési módszerről van szó, tehát fantáziáját szinte köteles szabadon engednie. Lejjebb a mi receptünket olvashatja, de Ön szabadon kísérletezhet. Ne féljen megváltoztatni a kávé és a víz mennyisége közti arányokat, az őrlés finomságát vagy az áztatás időtartamát.

  • 700 ml vízhez 50g világosan pörkölt kávét használunk.
  • A szemes kávét közepes finomságra daráljuk (hasonlóan mint a V60-nál vagy a mokkánál) és a megőrölt kávét beleöntjük a filterbe.
  • Az üvegtartályba 500 ml hideg vizet engedünk és a kávéval teli filtert belehelyezzük. Ezután a kávéval teli filterre kb. 200 ml hideg vizet engedünk (kb. 2cm-ig a tetejétől) és a filterben található kávét kanállal alaposan megkeverjük.
  • Lezárjuk a tartályt és berakjuk 16-18 órára a hűtőbe pihentetni.
  • 16-18 óra elteltével kivesszük a tartályból, kivesszük a kávéval teli filtert és a kiáztatott kávét kidobjuk a szemétbe. A filtert elég elöblíteni hideg vízzel.
  • TIPP! A fogyasztás előtt ne felejtse el megkeverni a tartály tartalmát.

Cold Brew rövid videó recept Mizudashival:

+ 1 bónusz recept- LEMON BREW

Mivel a jóból sosem elég, ráadásként egy nagyon finom és frissítő kávés limonádé receptet is ajánlunk:

  • Keszítse el a Cold Brew kávét a Mizudashi kávéfőzővel.
  • 500 ml Cold Brew kávéhoz tegyen 50 ml frissen facsart citromlevet, 5g nádcukrot és öntse fel 150 ml szódával. Ezután alaposan keverje össze az italt, és el is készült a Lemon Brew.

Lemon Brew rövid videó recept :

A Hario Mizudashi kávéfőzőt megtalálja e-shopunkban. Elég, ha ide kattint

A Cold Brew elkészítéséhez világosan pörkölt, szemes kávékat ajánlunk, melyek többfajta gyümölcsös, karamelles és csokoládés tónussal játszanak. E-shopunkban válogathat az ilyen kávék közül. Elég ide kattintania.

Ha esetleg tejjel készült jegeskávé receptek érdeklik,akkor jó hírünk van, ugyanis EBBEN A CIKKBEN talál pár receptet, melyek tejjel és eszpresszóval készülnek.