Ingyenes kézbesítés
15000 Ft feletti megrendelés esetén

Legyen Ön is tagja klubunknak,
amelyben számos előnyben részesül.

  • Mindig friss információk
  • Rendkívüli kedvezmények
  • Kedvezmények partnereinknél
  • Kávéról szóló könyvek
REGISZTRÁCIÓ

Hario V60 otthoni elkészítése

Hario V60 otthoni elkészítése

Először is fontos elmondani, hogy a Hario v60 kávé készítésének több módját is ismerjük. Az interneten bőségesen találunk ezekhez fotós illusztrációt, illetve videót. De mindenki kifejlesztheti saját, individuális elkészítési módszerét is. A kávét őrölhetjük finomabbra, szemcsésebbre, lúgozhatjuk hosszabb vagy kevesebb ideig is, ahogy tetszik. A következő képes leírásban feltüntetjük azt az elkészítési módszert, amely számunkra a legjobb és a legízletesebb eredményt hozta.

 

1. Előkészületek:

  • Hasznos, ha előre odakészítünk mindent, amire szükségünk lesz… Hario v60, papírfilter, hario kézi kávédaráló, vízforraló kancsó és, természetesen a kávé.
  • A vizet felforraljuk és körkörös mozdulatokkal lassan ráöntjük a Hario v60-ra. Ezzel felmelegítjük a kávéfőzőt és a csészét is.
  • A Hario v60-ba helyezzük a papírfiltert és lassú körkörös mozgással átöblítjük, aminek több előnye is van, mivel így a filterből eltávolítjuk a papír-ízt, és a filter rátapad a kávéfőző falára, ami megkönnyíti a további munkánkat.
 

Hario kávékészítő készlet Kávét készítünk Filter a tölcsérben

 

 

2. A kávé elkészítése

  • A Hario kávéőrlőben kb. 20-24g friss kávét megőrölünk tetszés szerinti finomsági fokra. Mi kb. sókristály méretű szemcsékre őröltük a kávét.
  • A vizet a forráspont elérése után levesszük a tűzről és 1 percig állni hagyjuk, míg el nem éri az optimális hőmérsékletet, ami kb. 93-94 Celsius fok.
  • Miután a megőrölt kávét a filterbe szórtuk, a kávéfőzőt a fülénél fogva néhányszor az asztallaphoz kopogtatjuk, hogy a kávé jól leülepedjen.
  • Ezek után a Hario v60 kávéfőzőt a csészére, vagy más edényre helyezzük és megkezdjük a szűrést.


Már őrölt állapotban Hario kávékészítés Őrölt kávé

 

 

3. Szűrés

  • Első lépésben 1 dl forró vizet öntünk a kávéra és 30 másodpercig várunk. A kávé elkezd „kinyílni“.
  • 30 mp után lassú körkörös mozdulatokkal folytatjuk a kávé forrázását, a közepénél kezdve a csésze szélei felé haladva.
  • A friss kávét a filterben megkeverhetjük és egy kicsit várunk, amíg folyamatban van az extrakció.
  • Körülbelül egy perc után ugyanazokkal a körkörös mozdulatokkal folytatjuk a kávé forrázását mindaddig, amíg el nem érjük a kívánt mennyiséget. Ez általában 20g kávéhoz 2 dl vizet jelent.


Friss kávé készítése Kávétölcsér Kávé a tölcsérben

Kávékeverés A kávékészítés öröme Minőségi kávé készítése

 

A hario-t és a többi segédeszközt itt megtalálják szemes kávé webáruházunkban.