Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Brasil Crazy Jaguara– közepes pörkölés (200 g, szemes kávé)

Újdonság

Az őrült Jaguár megtámadja az ízlelőbimbókat

Ezzel a kávéval egy szenzorikus tréningen találkoztunk először. Az asztalon geishák és más 90+ pontos kávék voltak, de minket egyből ez a kávé varázsolt el. Akkor még nem tudtuk, hogy egy Brazil kávéról van szó. Ez igazán meglepett minket. Egyből felkutattuk a farmert, és lássanak csodát, bő fél év után már a kínálatunkban szerepel ez a finomság.

A 2001-ben alapított Jaguara farm a Campo das Vertentes regióban, 90 hektáron terül el. 2013-ban a farmot André Luiz örökölte az édesapja után. Feleségével, Natáliával úgy döntöttek, hogy a fenntartható technológiák bevezetésével folytatják a kávétermesztést. Igyekeznek felhasználni a lehető legtöbb természet adta erőforrást a kávécserjék termesztésénél.

Az elmúlt 6 év alatt sikerült 80 %-al csökkenteniük a permetszerek használatát a biodiverzitás növelésével, valamint az Arara termesztésével / bővebben az arara variánsról lejjebb a további információban olvashat/. Ez a variáns Brazíliában egyre népszerűbb a magas minőségének és betegségekkel szembeni ellenáló képességének köszönhetően.

Az Arara cseresznyék más variánsokhoz képest lassabban érnek, ezért több ásványi anyagot szívnak magukba. Ennek köszönhetően az Arara gazdagabb ízprofillal rendelkezik a többi brazil kávéhoz képest.

A kínálatunkban szereplő kávét 48 órás anaerob fermentációs módszerrel dolgozták fel. Ezt követően 21 napig afrikai ágyakon, majd további 15 napig fa hordókban szárították.


100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City +
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

4900 Ft
Mennyiség:
Elfogyott
Doprava zadarmo

Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!

Elérhetőség: Elfogyott
Pörkölés: 14.06.2024
Elkészítését ajánljuk: Eszpresszó,Mokka

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Ízvilág

Teste közepesen erős, teás. Ízében a mogyoró édessége dominál, melyet lecsengésében a cascara enyhén teás íze tesz teljessé.

Származási hely

Az Arara variánsú kávécserjéket Minas Gerais térségben termesztik 1100 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz fermentációs módszerrel dolgozzák fel. Ezt követően 21 napig afrikai ágyakon, majd további 15 napig fa hordókban szárították.  Gépi szüret és válogatás, 2023 szeptember.

További információk

Régió: Minas Gerais, Campo das Vertentes
Farm: São Francisco de Assis
Farmer: André Garcia a Natalia Moreira n
Variáns: 100% Arara
Feldolgozás: 48 ó Anaerob fermentáció, ezt követően 21 napig afrikai ágyakon, majd fa hordókban szárítják
Magasság:1100 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2023 szeptember

Tudjon meg többet az arara variánsról

Értékelések

Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok!