COSTA RICA SZETT, MINT MÉG SOHA
Egy Costa Rica-ból származó konténer, friss szüretelésű kávékkal érkezett Európába. Barátunknak, Annelise-nek van néhány farmer ismerőse Costa Ricában, akiktől kávét vásárol, és eladja azokat a hozzánk hasonló európai pörkölőknek.
12 kávémintát kaptunk tőle, és az eredeti terv az volt, hogy csak egy kávét választunk, de végül 3-at választottunk. A három kávé, amelyet kiválasztottunk, ízükben kimagaslóan jobbak voltak, mint a többi. Kár lett volna nem kínálatba helyezni őket.
Végül úgy döntöttünk, hogy együtt adjuk el őket, készletként. Mindegyiket más módszerrel dolgozták fel, egyediek és érdekesek, mind más-más ízélményt rejt magában.
A "további információ" részben teljes leírást talál a készlet minden kávéjáról.
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 3x100 g (szemes kávé)
A KÉSZLET A KÖVETKEZŐ KÁVÉKAT TARTALMAZZA:
Don Alexis Ramirez – finca Los Campos
Don Alexis Ramirez a Los Campos Farm alapítója. Sok éven át tagja volt egy szövetkezetnek, ahol kávéját regionális kávékeverékekbe vegyítették. Tudta, hogy a kávéjában több van. Ezért 2015-ben úgy döntött, hogy függetlenné válik, és megépítette saját feldolgozó állomását.
Ízprofil: közepes erősségű gyümölcslétest, lédús trópusi gyümölcs, maracuja, ananász, karamell
RÉGIÓ: Los Santos
FARM: Los Campos
FARMER: Alexis Ramirez
VARIÁNS: 100% catuai
FELDOLGOZÁS: thermic aerob natural
MAGASSÁG: 1750 m tengerszint feletti magasság
Szüret: kézi 2023
Fernando és Angie Altmann - finca San Sebastian
Fernando és Angie, házaspár, fiatal farmerek, kik a legújabb trendek alapján termesztik kávéjukat. Fernando agronómus – agrármérnök, felesége Q grader, profi kávékóstoló. Tapasztalataik kombinálásával tökéletes kávét képesek termeszteni, kinyerve a termesztésből és feldolgozásból a maximális potenciált. Ezenkívül úttörők a Milenio F1 fajta – hibrid termesztésében. Ugyanezt az F1 variánst hoztuk tőlük, amelyet 2 különböző módszerrel dolgoztak fel.
Extended Natural – hosszan tartó száraz feldolgozás. A cseresznyéket 25 napig közvetlen napfényben és további 60 napig árnyékban szárították.
Ízprofil: robusztus test, pörkölt kakaóbab, fűszeres maracuja, citrusfélék, lédús trópusi gyümölcsök
Golden Honey – a szemeket betakarítás után kihámozzák, és közvetlen napsütésben 10 napig szárítják. Szárítás után további 30 napig pihennek az árnyékban.
Ízprofil: teatest, érett sárga dinnye, nektarin, karamell, fekete tea
RÉGIÓ: Naranjo
FARM: San Sebastian
FARMER: Fernando és Angie Altmann
VARIÁNS: Milenio F1 - hybrid
FELDOLGOZÁS: Honey és extended natural
MAGASSÁG: 1800 m tengerszint feletti magasság
Szüret: kézi 2023