MINŐSÉGI KÁVÉ MEXIKÓ ŐSLAKOSAITÓL
Yucuhiti egy pici település, mely az őserdő mélyén, a külvilágtól teljes elszigeteltségben helyezkedik el. Lakói az őslakosok, vagyis a "mixtékok" leszármazottai, ma is az ő nyelvüket beszélik.
Ezek az emberek vadászatból és gyűjtögetésből élnek, minden, amire szükségük van, megtalálható az őserdőben. A kávé is.
A mixtékok híre eljutott Gildo García Pérez farmer fülébe is. Felkereste őket, és együttműködést ajánlott fel nekik, nevezetesen, hogy a tökéletes állapotú kávécseresznyékért méltányos árat fizet nekik. Az ajánlatot elfogadták, így ma megkóstolhatja a mexikói őserdő mélyének egyik csodáját.
Gildo farmer és feldolgozó, aki mentorként és oktatóként működik együtt a mixtékokkal. Megtanítja nekik, hogyan kell megfelelő módon termeszteni és szüretelni a minőségi kávét. Gildo a kávét ezután elszállítja a saját feldolgozó állomására, és klasszikus, nedves módszerrel egy tiszta, szikrázó és édes kávét hoz ki belőle, ami egyszerűen fenséges élményt okoz. NYAMM!
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Elkészítését ajánljuk: filter
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Aromája szikrázóan édes. Ízében a friss sárgadinnye és barack tónusai érződnek. Lecsengése enyhén kesernyés, a fekete tea és a dió ízjegyeivel.
A typika és bourbon variánsú kávécserjéket Oaxaca térségben, vulkanikus talajon termesztik 1350 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás, 2022.
Régió: Oaxaca / Miramar város
Farm: Yucuhiti / 3 hektár/
Farmer: Hermenegildo García Pérez
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: typica, bourbon
Feldolgozás: nedves/ fully washed
Magasság: 1350 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2022
SCA pontszám : 86