A direct trade kávénk Hendrától 90+ pontos!
Ehhez a kávéhoz személyes kapcsolat fűz minket, és mindig izgatottan várjuk, hogy minden egyes kortyát élvezhessük. Ugyanakkor mindig úgy éreztük, hogy a nagyközönség alábecsüli. Ezért volt hatalmas öröm számunkra, amikor Hendra azt írta, hogy idén kávéja 90,04 pontot szerzett, és ezzel a negyedik legjobb lett az indonéziai CUP OF EXCELLENCE versenyen. A megérzésünk, miszerint ez a kávé a legjobbak közé tartozik, immár a szakmai zsűri által is megerősítést nyert.
Hendra és családja már 11 éve foglalkozik specialty kávéval az Aceh régióban, Szumátrán. A farmján különféle fákat és növényeket ültet, gondoskodva arról, hogy gazdasága változatos legyen mind a flóra, mind a fauna szempontjából. A farmján vele együtt 11 másik farmercsalád dolgozik, és együtt egy gyönyörű, összetartó közösséget hoztak létre.
Hendraval már negyedik éve működünk együtt, és a kávéi mindig lenyűgöztek bennünket. Ezért döntöttünk úgy, hogy személyesen is meg akarjuk ismerni. Október 5-én csapatunk egy része Szumátrára utazik, ahol három hetet töltünk el Hendrával. Bemutatjuk Önöknek Hendrát, az ő munkáját, és a többi farmert is. Úgy gondoljuk, nincs is annál jobb, mint egy olyan farmer kávéját kortyolgatni, akit a történeteink által Önök is megismerhetnek. Az egész Hendrához vezető utat és a szumátrai utazásunkat Instagram és Facebook profiljainkon követhetik.
Kóstolják meg Hendra mesterművét!
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City +
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé aromája átható és édes. Testes, amelyben a csokoládé kesernyéssége dominál a karamell édességével társulva. Ahogy a kávé kezd kihűlni, előtérbe kerülnek az édes gyümölcsös tónusok mint a barack és a szárított gyümölcs.
Az Abyssinia, Bourbon és Catimor variánsú kávécserjéket Aceh térségben, vulkanikus talajon termesztik 1400 – 1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel majd 25 napig szárítják. Kézi szüret és válogatás, 2024.
Régió: Közép Aceh
Farm: Hendra és a környék 11 micro-lotja
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: Abyssinia, Bourbon a Catimor
Feldolgozás: száraz/ natural
Magasság: 1400 - 1600 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2024
SCA pontszám : 90,04