Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Sumatra Aceh WASHED-világos pörkölés(200g arabica szemes kávé)

A BOMBASZTIKUS ÁZSIA. Kóstolja meg a friss szüretet!

Büszkék vagyunk arra, hogy a Slovak aeropress championship 2022-es évadának versenyén a mi kávépörkölőnkből származó kávéval versenyeztek.

TWO COFFEE CHAMP 2022 kávéfesztiválon több száz mintát kóstoltak ebből a kávéból vakteszt formájában, melyet V60 módon készítettünk el. Az emberek 90%-a arra szavazott, hogy afrikai kávéról lehet szó, a kóstolók 8%-a Dél-Amerika mellett tette le a voksát, csupán 2% találta el a helyes földrészt,Ázsiát.Ez a kávé annyira tiszta és szikrázó,hogy nagyon könnyen összetéveszthető az afrikai kávékkal.

Ez egy újabb direct trade együttműködésből származó kávé. A Vietnamban élő Marian után egy újabb világjárót mutatnánk be, aki a minőségi kávé világában mozog. Ő Luka, aki 11 éve Indonéziában él.

Néhány éve elhatározta, hogy a fűszereken kívül kávéval is szeretne foglalkozni. Felkereste az Indonézia különböző régióiban élő termelőket. Szumátrai felfedezőútja során számos farmerrel találkozott, akik valamennyien minőségi kávét termesztettek. Körülbelül száz mintát szerzett tőlük. Ezeket háromféle árnyalatra pörkölte, majd V60, french press és klasszikus cupping formájában készítette el. Kizárásos alapon jutott el az egyetlen megfelelőhöz.

Ezt a kávét Hendra és családja termesztik. Már 11 éve foglalkoznak minőségi kávéval. Hendra számára fontos a fenntarthatóság, ezért kizárólag természetes alapú trágyát használ, maga készíti a komposztot. Farmjának flórája és faunája igen sokszínű, ő maga ülteti a fákat és a növényeket.

Hendra a környék farmercsaládjaival is együttműködik. Segítik egymást, nagyon összetartó közösséget alkotnak, amely folyamatosan fejlődik. Különösen büszke a szüretelők és a feldolgozók díjazására. Úgy tartják, jobban keresnek, mint a fővárosi orvosok.

A legügyesebbek akár 30 millió rúpiát (kb. 2000 euró) is megkereshetnek havonta. Ebből fenn tudják tartani a családjukat (nem szabad elfelejteni, hogy a munkanap itt 12 - 14 órából áll).

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

4830 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 12.04.2024
Elkészítését ajánljuk: Filter

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Ízvilág

Közepesen erős, szikrázó. Ízében a trópusi gyümölcsök különböző tónusai érezhetőek a nádcukor édességével kísérve. Lecsengése hasonlóan édes,amelyben barack érezhető a karamellizáció enyhe kesernyésségével.

Származási hely

Az Abyssinia, SL 88, Ateng Super variánsú kávécserjéket Aceh térségben, vulkanikus talajon termesztik 1400 – 1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel majd 7 napig szárítják. Kézi szüret és válogatás, 2023.

További információk

Régió: Közép Aceh
Farm: Hendra és a környék 11 micro-lotja
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: Abyssinia, SL 88, Ateng Super
Feldolgozás: nedves (7 napig szárítva)
Magasság: 1400 - 1600 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2023
SCA pontszám: 86

Értékelések

Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok!