Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Honduras Jerusalén GEISHA HONEY-világos pörkölés(200g arabica szemes kávé)

Újdonság

Ez a kávé egy arany csillagot szerzett a nemzetközi GREAT TASTE AWARDS 2022 versenyen, ezzel a világ kávéinak élvonalába került.

A Finca Jerusalént idén januárban látogattuk meg, majd számos egyedi kávéval tértünk haza. Josét, a farm tulajdonosát nagyon megkedveltük, barátságot kötöttünk, nagyon jól éreztük magunkat a társaságában.

A farmján, amely a hondurasi Trinidad városka közelében, az őserdő mélyén fekszik, a GEISHA kávé vadon növő fajtáit termesztik. A kávécserjéket több mint 150 évvel ezelőtt telepítették.

A farm különlegessége, hogy a cserjék változatos természeti környezetben nőnek, így növekedésük során magukba szívják „az őserdő erejét”. Akár „erdei gyümölcsnek” is nevezhetnénk, hiszen emberi behatás nélkül a vadonban teremnek. Ez a kávé egyik „legvadabb” formája.

Ha érdekli Önöket a farm története és az ott-tartózkodásunkról készült úti beszámoló, akkor lejebb a „további információk” részben található linkre kattintva, megtalálják a gazdag képanyaggal ellátott riportot arról, hogyan is került hozzánk ez a különleges kávé.

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

4950 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 25.09.2023
Elkészítését ajánljuk: Filter

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Ízvilág

A black honey eljárással feldolgozott kávé teste gyengébb, mint a száraz módszer esetében.  Tisztább, édesebb és némiképp „egyszerűbb” - kevesebb ízréteggel rendelkezik. Ízében a karamellizált cukor édes tónusai dominálnak. Rendkívül édes, a háttérben gyümölcsös savasság érezhető. 

Származási hely

A Geisha variánsú kávécserjéket Santa Barbara térség őserdeiben vulkanikus talajon termesztik 1350 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket black honey módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2022 november-2023 január.

További információk

Régió: Santa Barbara

Város: Trinidad

Farm: Finca Jerusalén

Farmer: José F. Cuellár Fajardo

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Geisha

Feldolgozás: black honey

Magasság: 1350 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi,november 2022 – január 2023

SCA pontszám –91

A Finca Jerusalen farmot 2022 januárjában látogattuk meg. Élményeinkről itt olvashat.

Értékelések

Értékelések
Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2023 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.